Nouă angajați ONU au fost uciși în bombardamentele israeliene asupra Fâșiei Gaza/ Bilanțul victimelor conflictului a depășit 2.100 de morți

sursa foto: captură de ecran
sursa foto: captură de ecran

Nouă angajați ai Națiunilor Unite au fost uciși în timpul bombardamentelor israeliene din Fâșia Gaza, a declarat agenția pentru refugiați plaestinieni a ONU pentru Associated Press. Peste 2.100 de civili din ambele tabere au fost uciși în ultimele 5 zile.

Se așteaptă ca războiul, care a făcut cel puțin 2.100 de victime de ambele părți, să se intensifice. Atacul din weekend, despre care Hamas a spus că a fost o răzbunare pentru înrăutățirea condițiilor de viață ale palestinienilor sub ocupația israeliană, a înflăcărat determinarea Israelului de a zdrobi influența grupului în Gaza.

În acest context, Papa Francisc a cerut miercuri eliberarea imediată a ostaticilor luați de luptătorii Hamas.

În ciuda apelurilor pentru deescalare și eliberarea prizonierilor, Hamas a amenințat la începutul săptămânii că va executa câte unul dintre cei peste 100 de civili israelini luați prizonieri pentru fiecare atac al Israelului care lovește obiective civile în Gaza, scrie Euronews.

În același timp, israelini din întreaga țară și din diaspora se pregătesc să se alăture luptelor după ce, luni, Israelul a dat ordin de înarmare pentru peste 300.000 de rezerviști – un număr fără precedent până acum, raportează Reuters.

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții:

Add a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.