
Stadiul general al lucrărilor la Sala Polivalentă din Tulcea a ajuns la 24%, a anunțat, pe pagina sa oficială de Facebook, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.
La primul subsol, se lucrează la stâlpii de susținere și împrejmuirea cu pereți. În cazul celui de-al doilea subsol, excavația este finalizată în proporție de 90%. Pentru sprijinirea pereților excavației s-au forat 300 de piloni cu o adâncime de 14 metri, mai precizează sursa citată.
Noua clădire va avea un teren principal de competiții, înconjurat de tribune pentru spectatori și un teren de antrenament situat în subsolul clădirii, sub amprenta terenului principal.
Sala Polivalentă va avea inclusiv parcare subterană, iar capacitatea tribunelor va crește de la 1.200 locuri, la 4.438 de locuri.
Valoarea totală a contractului de lucrări semnat în februarie 2020 cu firma Construcții Erbașu SA este de peste 83 milioane de lei (fără TVA), conform platformei de achiziții publice, iar bugetul total alocat de Compania Națională de Investiții (CNI) pentru construirea Sălii Polivalente din Tulcea se ridică la peste 108 milioane de lei.
- Ce învață elevii din Europa la orele de educație sexuală/ România, țara cu cele mai multe mame minore din UE - 27 martie 2023
- Primăria Tulcea a lansat licitația de peste 2,8 milioane de lei pentru modernizarea sediului din Piața Civică/ Clădirea va avea lift panoramic de 700.000 de lei - 14 martie 2023
- Un vicecampion național la scrimă, nemulțumit că federația l-a premiat cu produse de igienă/ Ce spune federația, cu buget de două ori mai mic decât cel necesar - 12 martie 2023
Un termen estimativ privind finalizarea? De lucrat vad ca se lucrează serios. Apoi ar mai fi o problema de rezolvat, implicarea autorităților locale și a mediului de afaceri în revenirea la normalitate a activității sportive profesioniste,regresul, de fapt dispariția activității sportive în acest oraș fiind de domeniul evidentei .Sa nu îmi spuneți ca nu e posibil. Dovada ca e fiind numărul mare de mici localități în care se face performanta în ceea ce privește jocurile sportive(Târgoviște, Bistrița, Dej, Alba Iulie, etc). Dacă tot vom avea o bijuterie de sala de ce sa nu avem una sau doua echipe la nivel de performanta. Asta pentru ca și interesul scade odată cu “imbătrânirea” galeriilor, adică acelor oameni care au văzut performanta sportiva la nivel înalt. Și ar mai fi ceva, faceți bine și înființați un muzeu al sportului tulcean în vechea sala(moara), în care s-a muncit atât de mult cu rezultate extraordinare(volei, lupte, caiac canoe, box)!Nu se alta dar oprirea renovării și lunga așteptare sa nu ducă într-o buna I a ideea ca demolarea e necesara. Necesara și urmata de apariție vreunei”plombe”. Asta o spun acelora care au venit târziu în acest oraș, au putere de decizie dar nu au habar de lucrurile bune făcute cu atâta sacrificiu de oameni excepționali. E foarte greu sa clădești și extrem de ușor sa distrugi,indifwrent de considerente.