Liceul Traian a câștigat pentru al doilea an consecutiv premiu la un concurs organizat de NASA

Lucrarea “The Space Hive” (Stupul spațial), elaborată de o grupă de 11 elevi de clasa a 9-a, sub îndrumarea profesorului de matematică Lia Enescu, a reușit să înscrie pentru al doilea an consecutiv numele Liceului Traian pe lista laureaților concursului NASA AMES SPACE SETTLEMENT CONTEST, obținând “Honnorable Mention”, unul dintre cele 30 de premii acordate elevilor de clasa a 9-a din întreaga lume.

La competiția din acest an au participat în total peste 2500 de lucrări, care au mobilizat peste 10.000 de elevi participanți din toate țările lumii.

În acest an, Centrul de Documentare și Cercetare Spațială al Liceului Teoretic Traian a lansat către NASA alte 3 proiecte, în care au fost antrenați 27 de elevi ai liceului.

„Dacă anul trecut am obținut premiul grație unei idei noi de stație multi-modulară, cu o tehnică de aterizare fără precedent a unui întreg modul pe o planeta țintă (tehnică pentru care echipa noastră a primit felicitări de la însuși directorul NASA pentru explorarea cu echipaje umane, Dl. William H. Gerstenmaier), anul acesta juriul a apreciat soluția tehnică novatoare prin care zona de habitat a stației este alcătuită, de fapt, din navete individuale / familiale, numite “albine” (The Space Hive = Stupul Spațial), care, la momentul colonizării unei planete se desprind de stație în grupuri (ca un roi de albine) și sunt dotate să aterizeze separat, formând colonii de mii de oameni pe planeta țintă. Restul stației rămâne pe orbită ca releu de comunicație și sprijin la nevoie. Centrul nostru va continua să atragă elevi care manifestă pasiune pentru cercetare și spațiul cosmic. Ei vor fi încurajați să învețe și să viseze deopotrivă, iar noi îi vom ajuta să construiască proiecte noi și să își ducă la îndeplinire visele. Pasiunea și reușita lor a adus faimă liceului nostru și sprijin financiar pentru Centrul nostru de documentare și cercetare de la persoane și organizații interesate în promovarea valorilor tinerei inteligențe românești. Reușita din ultimii doi ani îi stimulează pe elevi, două grupe fiind deja ocupate cu schițarea unor noi proiecte pentru 2019”, a declarat Lia Enescu, profesor de matematică în cadrul Liceului Traian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.