
Universitatea Ovidius din Constanța a organizat, prin intermediul Facultății de Educație Fizică și Sport, prima întâlnire transnațională din cadrul proiectului Practical Learning to Advance Youngsters in Sport (PLAYS), în perioada 29-30 octombrie, transmite universitatea într-un comunicat de presă.
Proiectul, finanțat prin programul european Erasmus Plus, s-a desfășurat în program hibrid, cu participarea reprezentanților ai instituțiilor partenere, atât din România, cât și din Italia, Polonia, Portugalia, Austria, Franța și Ţările de Jos, mai este menționat în comunicatul citat.
„În cadrul întâlnirii, s-a definitivat planul de lucru pentru realizarea unei cercetări în rândul copiilor, părinților și a antrenorilor care lucrează cu aceștia, cu scopul de a identifica nevoile cu privire la implicarea copiilor în activități fizice și sportive regulate. Rezultatele obținute vor fi incluse într-un ghid de bune practici care va fi publicat și pus la dispoziția tuturor celor interesați, în mod gratuit”, a specificat universitatea.
Proiectul PLAYS este destinat copiilor cu vârste între șase și 12 ani, iar pe lângă activitățile fizice și încurajarea dezvoltării aspectelor fizico-sportive, include și activități pentru dezvoltarea competențelor digitale și sustenabilității mediului.
La proiect, care are o finanțare de 400 de mii de euro, au participat Universitatea Ovidius din Constanța ca și instituție organizatoare, precum și Organizația Europeană a Culturii și Sportului din Italia, Fundația Verde din Polonia, Federația portugheză de înot(Portugalia), Asociația Italiană a Culturii și Sportului,, Confederația Internațională a Muncitorilor și Amatorilor de Sport din Austria, Nova Child din Franța, Asociația CPDIS din România și Stichting Sportservice Noord-Brabant, din Țările de Jos.
- Europarlamentarii votează înăsprirea regulilor pentru publicitatea politică: Noua lege nu va limita libertatea de exprimare, ci doar publicitatea politică abuzivă - 2 februarie 2023
- Începe reamenajarea spațiilor urbane din cartierele Constanței, anunță primarul Vergil Chițac: “Terenurile virane trebuie să dispară” - 2 februarie 2023
- 2 februarie – Ziua Mondială a zonelor umede: Cele șapte beneficii aduse naturii de aceste întinderi - 2 februarie 2023