În comuna Cumpăna s-au sfințit locațiile unde se vor construi o creșă și o nouă grădiniță

Pe data de 6 noiembrie a avut loc slujba de sfințire a locațiilor unde, ulterior, se vor construi o creșă și o grădiniță pentru copiii din Cumpăna.

Slujba a fost oficiată de Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, alături de un sobor de preoți din localitate.

„Copii comunei Cumpăna vor avea, în curând, o creșă și cea de-a treia grădiniță din localitate. Creșa nouă se va construi în centrul comunei, iar grădinița în parcul Verde 2, într-o zonă a localității unde se dezvolta un cartier pentru tineri. Mai exact, se va ridica lângă locurile ANL și în apropierea Complexului Sportiv „Sfântul Nicolae” din comună”, au transmis reprezentanții Primăriei Cumpăna.

Proiectele pentru cele două construcții sunt derulate prin Programul Național de Dezvoltare Locală și au o valoare totală de 9.157,605 lei.

Proiectul „Construire Grădiniță cu program prelungit în comuna Cumpăna, județul Constanța”, este derulat în baza contractului de finanțare nr.4087/11.12.2017 și valoarea proiectului este de 3.927.758 lei. Suprafața totală aferentă investiției este de 3268,00 mp.

Proiectul „Construire Creșă în comuna Cumpăna, județul Constanța” este derulat în baza contractului de finanțare nr.3649/04/12/2017 și valoarea sa totală este de 5.229.847 lei. Suprafața totală aferentă investiției este de 1.461.001 mp. Termenul execuției pentru ambele lucrări este de 18 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.