FOTOGALERIE & STUDIU DE CAZ. Oradea a atras 150 de milioane de euro, fonduri europene. Palatul ars al Episcopiei Greco-Catolice ar putea fi refăcut tot pe banii UE

Oradea este unul dintre orașele cu o rată uriașă de absorbție a fondurilor europene, cu peste 150 de milioane de euro în ultimii zece ani. Banii de la UE nu doar că au schimbat centrul orașului și au atras turiști pe bandă rulantă, ci sprijină și municipalitatea să treacă peste catastrofe precum incendiul care a devastat o bună parte din Palatul Episcopiei Greco-Catolice. În cele ce urmează, am analizat proiectele relevante realizate aici.

Reabilitarea Pieței Unirii, centrul municipiului Oradea, este unul dintre proiectele care au schimbat complet fața orașului, dar cel mai important proiect aflat încă în desfășurare este termoficarea: a fost achiziționată o centrală nouă pe gaz și se înlocuiesc principalele magistrale termice din oraș. Cât privește Palatul episcopal mistuit de flăcări, este vizată și introducerea acestuia în circuitul cultural al orașului, după reabilitare.

Schimbarea la față a unui oraș nu poate ocoli inima lui, locul în care se întâlnesc toate arterele importante. Primăria Municipiului Oradea a luat în 2011 decizia de a reabilita Piața Unirii, zona cu cele mai cunoscute obiective turistice din oraș: Palatul Vulturul Negru, Primăria, Episcopia Greco-Catolică, Biserica Romano-Catolică Sf. Ladislau, Biserica cu Lună (ortodoxă) și Catedrala Greco-Catolică Sfântul Nicolae.

Citește tot articolul pe Crișana

Articol realizat pentru www.PressHub.ro/BaniEuropeni de Crișana în cadrul proiectului
“Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE.
Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.