FOTO Opt stații GPL din Constanța au fost închise în urma controalelor făcute de Prefectură după tragedia de la Crevedia

sursa foto: Gabriel Mateescu/ Info Sud-Est

Stația GPL din zona Brotăcei a Constanței a fost scoasă din funcțiune, la două săptămâni după exploziile de la Crevedia. Măsura a fost aplicată pentru alte șapte unități din județ, conform autorităților. 

Structura stației este încă în picioare, însă din aparatură nu au mai rămas decât niște cabluri tăiate și un contur dreptunghiular lăsat în urma buteliei de gaz lichefiat. 

Instituția Prefectului Constanței a confirmat pentru Info Sud-Est faptul că închiderea stației a venit în urma unei activități de control demarate de la finalul lunii august, la câteva zile de la tragedia de la Crevedia. În total, a fost oprită funcționarea a opt instalații din Constanța.

Termenul de finalizare al acțiunii este finalul lunii octombrie, conform Ordinului viceprim-ministrului, iar prefectura a stabilit ca termen intermediar ultima zi a lunii septembrie – după această dată, operatorii vor beneficia de o etapă de follow-up pentru a se conforma măsurilor dispuse de autorități. 

Context

Județul Constanța nu este un caz unic în privința stațiilor GPL cu probleme care au fost descoperite în țară după exploziile de la finalul lunii august – imediat după tragedia de la Crevedia, premierul Nicolae Ciucă a anunțat controale la stațiile GPL din toată România, potrivit G4media.ro

La o zi după premier, prefectul capitalei a anunțat controale în toate cele 380 de stații GPL și benzinării ale Bucureștiului.

La baza valului de controale stă faptul că stația de la Crevedia a operat aproape trei ani fără autorizație înainte de exploziile care au luat viețile a doi oameni și au rănit aproape 80. 

Chiar la începutul săptămânii, primarul Sectorului 2 a anunțat că în urma unui raport oficial, au fost descoperite trei stații fără autorizație de securitate la incendiu, dar care nu pot fi închise de primărie. 

Cu puțin timp în urmă, în Sectorul 5 fuseseră anunțate sancțiuni de peste 15.000 de lei și începerea procedurii de dezafectare pentru o stație.

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții:

Add a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.