FOTO Începe febra de 1 Mai în Vama Veche: Aglomerație de mașini care aprovizionează, angajații mătură trotuarele, barurile se dezmorțesc, cămășile hippie flutură-n vânt

vama veche aprilie 2023 vama veche aprilie 2023
sursa foto: Info Sud-Est
vama veche aprilie 2023
sursa foto: Info Sud-Est

În Vama Veche sunt așteptați cei mai mulți turiști după Costinești în weekend-ul prelungit 28 aprilile-1 mai, conform estimărilor agenților economici din turism. Vama Veche ar urma să fie detronată de Costinești doar pentru că ”stațiunea tineretului” găzduiește două festivaluri importante, unul de trap/rap și unul de rock.

vama veche aprilie 2023
sursa foto: Info Sud-Est

Atmosfera era agitată în Vamă cu doar două zile înainte de începutul weekend-ului prelungit de 1 Mai. Aproape la fiecare butic și terasă se făceau pregătiri și curățenie pentru ca acestea să fie deschise petrecăreților.

vama veche aprilie 2023
sursa foto: Info Sud-Est

Câteva magazine de suveniruri erau deja deschise, iar strada principală era aglomerată cu mașini de aprovizionare.

vama veche aprilie 2023
sursa foto: Info Sud-Est

Prețurile ofertelor culinare și ale băuturilor nu erau încă afișate marți după-amiază, dar agenții economici preconizează că nu vor exista diferențe majore față de perioada precedentă a anului trecut.

vama veche aprilie 2023
sursa foto: Info Sud-Est

De remarcat faptul că stațiunea era curată, iar proprietarii de afaceri erau preocupați, în majoritatea lor, și de curățenia generală dinaintea deschiderii.

vama veche aprilie 2023
sursa foto: Info Sud-Est
vama veche aprilie 2023
sursa foto: Info Sud-Est

Context

Horia Constantinescu, șeful Protecției Consumatorului, a transmis, la finalul lunii aprilie, printr-un mesaj publicat pe Facebook, că în urma unei razii pe litoral înaintea vacanței de 1 Mai, a observat o ”dughenizare excesivă” a tuturor stațiunilor și consideră că litoralul seamănă mai mult cu Pakistanul decât cu vestul Europei:

  • ”Dughenizarea excesivă a întregului litoralului a gonit românii peste graniță și a speriat turiștii străini. Litoralul are nevoie de curățenie și de o repornire aproape de la zero. Investițiile frumoase au neșansa să fie înconjurate de cașcarabete aducându-ne mai aproape de Pakistan decât de vestul Europei”, a transmis Horia Constantinescu.

La mijlocul lunii aprilie, ministrul Cadariu a transmis că de vină pentru scăderea numărului de turiști pe litoral în 2022 ar fi fost știrile false.

El nu a dat vreun exemplu de informație falsă și nici nu a furnizat o demonstrație în sprijinul afirmației sale. Dar chiar ministrul Cadariu anunțase cu câteva zile mai devreme că a găsit multe nereguli în stațiunea Costineşti și a avertizat că situaţia este îngrijorătoare mai ales în privinţa siguranţei turiştilor.

G4Media și Info Sud-Est au publicat în 2022 o serie de reportaje de pe litoralul românesc al Mării Negre care arătau cum stațiunile au fost invadate de blocuri faraonice, fără pic de verdeață, sau terase ilegale.

Ulterior, la doar două săptămâni de la anunțul privind posibilitatea declasificării stațiunii din cauza deficiențelor, același ministru anunța rezolvarea problemelor: ”Va fi un sezon mai bun decât sezonul trecut”.

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții: