DNA s-a sesizat din oficiu! Începe dosarul „Geniile din pușcării”

info-sud-est-kovesi
foto: www.aktual24.ro

DNA s-a sesizat din oficiu în urma articolelor apărute în presă și în care au fost dezvăluite legăturile dintre profesorii coordonatori și „geniile” din pușcării, dar și perioadele record de redactare ale unor „lucrări științifice”.

Conform comunicatului trimis de Direcția Națională Anticorupție, vizați sunt: „cadre universitare, reprezentanți ai unor edituri și membri ai comisiilor din penitenciare, care au acționat coroborat, astfel încât persoanele condamnate să apară ca autori de lucrări științifice, iar pedepsele aplicate de instanțe să se considere ca executate”.

Totodată, se mai arată în comunicatul DNA că „mai multe cadre universitare ar fi acordat recomandări formale prin care au atestat pretinsa relevanță științifică a unor lucrări, exclusiv pe baza titlului acestora, fără a lua contact în vreun mod cu autorul lucrării și fără a cunoaște viziunea acestuia asupra temelor care urmau să fie abordate. Aceste recomandări ar fi avut o natură generică și ar fi fost folosite, uneori, în aceeași formă, pentru elaborarea unor multiple lucrări cu caracter științific”.

DNA lovește din plin universitățile din Constanța

Constanța se numără printre centrele universitare care vor fi lovite din plin de acțiunea procurorilor DNA. Info Sud-Est a publicat și analizat lista profesorilor constănțeni care au coordonat lucrările științifice ale deținuților. (Mai multe detalii AICI)

Flagrant este cazul rectorului de la Universitatea Maritimă din Constanța care a avizat o lucrare scrisă în doar 3 zile de fostul șef al ISU Dobrogea. Violeta Ciucur este, de altfel, și singurul rector aflat pe lista profesorilor coordonatori ai lucrărilor deținuților. (Mai multe detalii AICI)

Printre cei care au coordonat lucrări la Constanța și care ocupă sau au ocupat funcții în universități se mai numără și ÎPS Teodosie, fost decan al Facultății de Teologie și fost prorector al universității, Marian Cojoc, fost prorector al Universității „Ovidius” și fost decan al Facultății de Istorie și Științe Politice, Cristian Moșnianu, prodecan al Facultății de Istorie și Științe Politice și Virgil Frunză, decanul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației.

Comunicatul integral al DNA, AICI.

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții: