DNA a clasat acuzațiile față de un apropiat al lui Radu Mazăre, în dosarul ”Realitatea TV”. Ionuț Barbu are monopol pe afișajul stradal din Constanța de 15 ani

Radu Mazăre și Ionuț Barbu (foto dr.: www.ziuaconstanta.ro)

Conform informațiilor publicate de cotidianul ”Replica de Constanța”, procurorii DNA au clasat o serie de acuzații din dosarul ”Realitatea TV” (speța referitoare la tranzacționarea postului de televiziune). Printre cei care au scăpat de procurorii Anticorupție se numără și Ionuț Barbu, un apropiat al fostului primar Radu Mazăre.

• În anul 2004, Radu Mazăre a semnat un contract de colaborare cu firma lui Ionuț Barbu (Seaview Media) care a obținut astfel monopolul pe întreaga activitate de afișaj, reclamă și publicitate pe domeniul public și privat al municipiului Constanța. Contractul a fost semnat pe o perioadă de 15 ani și expiră în această vară.

• Taxele percepute în contractul semnat de Radu Mazăre erau de 13 ori mai mici decât taxele prevăzute în contractele semnate de predecesorul său, în anul 2000. În afara sezonului estival, taxele au fost micșorate cu 25%, iar societatea nu a fost obligată să plătească taxa de colaborare dacă panourile nu au fost ocupate cu reclame.

• Până de curând, doi dintre asociații firmei au fost Ionuț Barbu și Elan Schwartzenberg (care i-a cedat acțiunile sale lui Barbu). Firmele administrate de Ionuț Barbu au mai primit de la Primăria Constanța două contracte în valoare de 340.000 de eurofinanțări nerambursabile în valoare de 600.000 de euro și alți 400.000 de euro de la Consiliul Județean Constanța.

Mai multe detalii despre cine este Ionuț Barbu și despre cum a obținut monopolul afișajului stradal din Constanța puteți citi aici și aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.