Direcția de cultură a lansat albumul „Monumente istorice – județul Constanța”

Evenimentul de lansare al albumului “Monumente Istorice – județul Constanța”. De la stânga la dreapta – Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă Constanța, Mihai Șerbănescu, editor și colecționar, Magdalena Tiță, directorul DJC Constanța, Gheorghe Popa, secretar de stat în Ministerul Culturii

Direcția Județeană pentru Cultură Constanța a lansat vineri, la Muzeul de Artă, albumul „Monumente istorice – județul Constanța”. Într-un an în care sărbătorim Centenarul Marii Uniri, dar și 140 de ani de la reintrarea Dobrogei între granițele țării, albumul coordonat de Magdalena Tiță, directorul DJC Constanța, și de arhitectul Laura Tudosie își propune să fie o reprezentare a valorilor de patrimoniu pe care județul Constanța le deține.

“Este o lucrare inedită. Reprezintă o dorință mai veche a Direcției Județene pentru Cultură. După un efort susținut, pe parcursul mai multor luni, am reușit să lansăm albumul în iunie 2018, moment pe care l-am considerat potrivit pentru a marca marea sărbătoare – Centenarul României. Activitatea DJC Constanța are ca principal scop promovarea patrimoniului cultural național. O componentă esențială în protejare este promovarea, astfel că albumul răspunde acestei necesități de a face cunoscute valorile de patrimoniu cultural național al unui județ. Este și un instrument util de lucru pentru instituțiile specializate și cele care au competență în domeniu, dar și pentru publicul larg care, privind Lista Monumentelor Istorice, doar ar avea în față o înșiruire de denumiri și coduri de monumente istorice fără o reprezentare vizuală a valorilor de patrimoniu. Imaginea Cazinoului pe prima pagină a albumului a fost aleasă nu doar pentru că este clădirea emblematică a orașului ci și pentru că se află în momentul lansării acestui album în cea mai nefericită perioadă a existenței sale de până acum și vrem să atragem încă o dată atenția asupra acestui lucru”, a declarat pentru Info Sud-Est Magdalena Tiță, directorul Direcției Județene pentru Cultură Constanța.

La albumul „Monumente istorice – județul Constanța”, apărut la editura Romart Design, și-au adus contribuția arhitectul Radu Cornescu, cel care a realizat trei hărți care localizează monumentele istorice, în timp ce Mihai Șerbănescu și fiul său, Octavian Șerbănescu, s-au ocupat de partea de ilustrație.

La evenimentul de lansare a fost prezent și Gheorghe Popa, secretar de stat în Ministerul Culturii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.