Cu cine am defilat de Ziua Constanței?

Evenimentul organizat în 21 mai de Primăria Constanța nu a reușit să strângă mai mult de 200 de constănțeni care au fotografiat, de-a lungul bulevardului Tomis, defilarea dedicată zilei orașului. Nu a fost o manifestare comunistă, dar nici un eveniment reușit. Lipsa de idei a organizatorilor a adus Constanței, de ziua ei, un eveniment șters, cu accente hilare, care a fost dominat de parada oamenilor politici și a liderilor din administrația orașului și județului.

Ei au condus defilarea, pentru ca apoi să ajungă la tribuna organizată pe scările Muzeului de Istorie din Piața Ovidiu, prin fața căreia au trecut și au salutat toți cei implicați în defilare: copii, elevi, studenți, militari. Din păcate, acesta a fost, de fapt, punctul culminant al paradei și al Zilei Constanței. Poate că au încercat, astfel, un îndemn la solidaritate și unitate, însă nu le-a reușit mai mult decât o defilare banală, fără noimă și coerență.

Iar noi am defilat în frunte cu un prefect care abia poate citi un discurs de pe foaie și care o concurează în greșeli pe șefa sa de la Guvern, cu un primar al cărui mandat se oglindește perfect în acest eveniment haotic, banal și fără substanță, cu un președinte de consiliu județean care repetă continuu că ”se va implica”, dar nimeni nu înțelege în ce și unde, și cu oameni politici conectați la fosta administrație, care nu pierd nicio ocazie să fie fotografiați lângă microfoane și scene.

Pentru elevi, studenți, profesori, sportivi și militari, jos pălăria.

Foto, video: Cristian Andrei Leonte

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.