Corpul de control al premierului sesizează DNA și Curtea de Conturi pentru soluționarea unor dosare de retrocedare a imobilelor

info-sud-est-guvernCorpul de control al primului ministru va sesiza Direcția Națională Anticorupție (DNA) și Curtea de Conturi pentru modul în care au fost soluționate, în decursul mai multor ani, unele dosare privind retrocedarea de imobile, anunță Agerpres.

Potrivit raportului privind verificările efectuate la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților, dat publicității duminică, au fost soluționate cu prioritate cazuri tratate drept “excepționale” de paranoia sau lombosciatică. Printre aceste cazuri se mai numără și “tulburare depresivă recurentă”, “obezitate”, “psoriazis, dislipidemie colecist”. Raportul arată că noțiunea de “cazuri excepționale, temeinic motivate” nu a fost definită de către Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor.

Documentul relevă că în perioada 1 ianuarie 2008 — 31 decembrie 2011, la nivelul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor au fost soluționate un număr de 8.136 de dosare constituite în temeiul Legii nr. 10/2001. Dintre acestea, 1.407 au fost soluționate potrivit numărului de înregistrare la Secretariatul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, 2.269 cu prioritate, fiind considerate “cazuri excepționale”, iar dintre acestea un număr de 131 de dosare au fost soluționate în favoarea cesionarilor de drepturi la măsuri reparatorii, care s-ar fi aflat în situații de excepție.

Mai multe informații pe www.agerpres.ro

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții: