Ce își doresc constănțenii: Rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități în peninsulă, proiect din bugetarea participativă

sursa foto: Jon Tyson/Unsplash
sursa foto: Jon Tyson/Unsplash

Campania „Tu decizi pentru Constanța”, prima inițiativă de bugetare participativă a orașului, a intrat în faza de votare, în care toți locuitorii majori ai Constanței pot alege proiectele favorite dintre cele 35 inițiate de concetățenii lor pentru zece domenii de dezvoltare ale orașului.

Bugetul alocat campaniei de către Primăria Constanța este de 5 milioane de lei în total, cu un plafon de 500 de mii de lei pentru fiecare proiect câștigător.

Info Sud-Est vă prezintă, pe rând, cele 35 de proiecte depuse de cetățeni în cadrul campaniei de bugetare participativă.

Amenajare de rampe de acces pentru persoane cu dizabilități în zona peninsulară din municipiul Constanța

Acest proiect presupune amenajarea de rampe care să sporească accesibilitatea pentru persoanele cu dizabilități în mai multe locații din zona peninsulară.

“Pentru că Zona Peninsulară din municipiul Constanța este o zonă foarte vizitată de constănțeni și de turiști ne propunem ca zona să fie ușor accesibilă pentru persoanele cu dizabilități. Pentru acest lucru propunem ca trotuarele să aibă rampe de acces în dreptul trecerilor de pietoni și pe traseele pietonale acolo unde apar borduri sau trepte (ex: în parcul de pe Faleza Cazinoului: în momentul de față sunt scări cu trepte, dar fără nici o rampă). Propunem refacerea trecerii de pietoni de pe bd. Elisabeta pentru că în acest moment o persoană în căruț rulant poate traversa dinspre sau spre Cazino ocolind foarte mult (fie la Poarta 1, fie Portul Tomis)”, este descrierea făcută de asociația Tomis Așa Cum Trebuie, instituția care a inițiat proiectul.

Beneficiile constau în ușurarea deplasării în peninsulă pentru oamenii cu dizabilități, dar și pentru persoanele cu copii în căruț, precizează inițiatorul.

Bugetul estimat al proiectului este de 125 de mii de lei, perioada de realizare a acestuia fiind de șase luni, conform platformei oficiale a proiectului.

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții: