Averile şi interesele necunoscute ale consilierilor municipali din Călăraşi

Medicul-consilier Carmen Filimon are un “credit” de 8.750 de euro la Primăria Călăraşi!

foto: www.infomuntenia.ro
foto: www.infomuntenia.ro

Dacă edițiile anterioare am făcut o scurtă trecere în revistă a ave-rilor și intereselor consilierilor municipali din județele dobrogene Constanța și Tulcea, numărul acesta am încercat să creionăm, pe scurt, situația financiară, bunurile deținute și interesele pe care le au consilierii din Primăria Călărași. O concluzie ar fi aceea că, indiferent de culoarea politică a consilierilor, cu cât municipiile sunt mai mari și mai dezvoltate din punct de vedere economic, cu atât aleșii locali sunt mai bogați și au declarațiile de interese mai stufoase.

Aceste trei articole, ce au avut ca temă principală declarațiile de avere și de interese ale consilierilor locali din municipiile Constanța, Tulcea și Călărași, sunt articole strict informative, bazate pe declarațiile de avere și de interese publicate pe site-urile oficiale ale celor trei primării, și au avut ca scop mărirea transparenței, ținând cont că, în general, consilierii locali au o contribuție foarte importantă la luarea deciziilor în cadrul administrațiilor locale, acest lucru oglindindu-se în demararea, sau, în egală măsură, blocarea anumitor proiecte. Această precizare este făcută după ce mai mulți consilieri locali au adus acuze și au catalogat articolele de față ca fiind un mijloc de presiune asupra lor.

  Carmen Filimon (UNPR): „Nu mă mai hărțuiți atâta. Ce, credeți că suntem atât de bogați?“  

Declarația de avere a consilierului Carmen Filimon nu iese în evidență prin conturi grase, proprietăți imense sau colecții de artă impresionante, ci printr-un „credit“ în valoare de 8.750 EURO, acordat de Primăria Călărași în anul 2012 și scadent în anul 2019, conform declarației acesteia de avere. Contactată telefonic pentru precizări, consilierul UNPR a avut o reacție extrem de virulentă: „Nu mă mai hărțuiți atâta. Ce, credeți că suntem atât de bogați? Întrebați la primărie dacă vreți lămuriri“, a replicat Carmen Filimon. După aproximativ 3 minute, aceeași Carmen Filimon, cu un ton potrivit unei discuții civilizate de această dată, a revenit cu un telefon pentru a face următoarele precizări: „Nu este vorba de un credit. Eu plătesc rate la primărie, nu primăria mi-a dat bani. Este vorba despre un cabinet medical pe care eu, împreună cu doi colegi, l-am cumpărat de la primărie, în rate. La început ne-au stabilit un preț enorm de 5 miliarde (lei vechi, n.red.), dar după ce ne-am judecat au refăcut prețul, că eu nu aveam de unde să am atâția bani. Acum avem o rată lunară de 750 RON. Eu, personal, nu l-aș fi cumpărat, dar mă dădeau colegele afară din cabinet dacă nu luam o treime ce îmi revenea mie. Primăria nici măcar gaze nu ne-a băgat la cabinet. Din păcate, în consiliul local eu sunt doar doctor“, a încheiat Carmen Filimon.
Pe lângă această nelămurire creată din cauza completării eronate a declarației de avere, și lămurite ulterior de Carmen Filimon, aceasta mai deține un apartament de 74 mp în Călărași, un apartament de 102 mp în București și un cabinet medical de 670 mp. Carmen Filimon mai are două autoturisme (Nissan și WV Tiguan) și un credit în valoare de 44.116 RON. La capitolul venituri, consilierul UNPR a câștigat în 2012 suma de 50.000 RON ca medic de familie și 3.888 RON din indemnizația de consilier local. Carmen Filimon este administrator al firmei SC EXPERTMED 2003 SRL și asociat în firma SC CONFORT EUROCONSULTING SRL.
Precizăm faptul că uneperista Filimon a fost implicată, în anul 2009, într-un scandal, conform publicației www.obiectiv-online.ro: „Consilierul local Florea Olaru a prezentat recent presei o serie de do-cumente din care reiese faptul că unul din actualii „lupi moraliști“ din CL, în speță pesedista Carmen Filimon, a profitat din plin de poziția pe care a ocupat-o, făcând afaceri cu Primăria, deși este ilegal“, au precizat jurnaliștii de la „Obiectiv“.

Denisa Carmen Jilăveanu Ciulinaru  (PSD)

Deține un teren agricol de 1,88 ha în Călărași, o casă de locuit de 420 de mp și două apartamente, unul de 67 mp în Constanța și unul de 61 mp în București. Pe lângă acestea, consilierul PSD mai are două autoturisme (Ford Ka și Dacia Logan) și trei depozite bancare în valoare de 152.200 RON. În 2012, Denisa Ciulinaru a încasat 24.500 RON din salariul de profesor la USAMV București (Filiala Călărași), 25.275 RON dintr-un contract de management la firma Dencar SRL Călărași și 34.384 RON ca șef fermă la aceeași firmă, la care este administrator și asociat unic. Pe lângă acestea, consilierul municipal și-a rotunjit veniturile anuale din banii încasați de pe un teren agricol (2.975 RON) și din indemnizația de consilier local în valoare de 4.216 RON.

Maricel Cozmâncă (PSD)

Declarația de avere a consilierului PSD este una foarte scurtă, acesta deținând doar un apartament de 60 mp primit moștenire și un venit în anul 2012 în valoare de 18.000 RON din salariu și 3.230 RON din indemnizația de consilier local.

Dan Eugen Cristodor (PSD)

Consilierul PSD are un apartament în Călărași de 70 mp, un autoturism Audi și un cont bancar de 30.000 RON. La capitolul venituri, Cristodor a încasat în 2012 suma de 3.230 RON din indemnizația de consilier local și 17.500 RON ca medic dentist.

Camelia Croitoru (PNL)

Consilierul PNL deține un apartament de 54 mp, două autoturisme (Dacia Logan și Renault Fluence) dar și conturi și depozite bancare în valoare de 71.610 RON. Croitoru a împrumutat de la bancă suma de 40.000 RON, credit scadent în anul 2020. În ceea ce privește veniturile pe 2012, Camelia Croitoru a înregistrat câștiguri din salariul de director la CCD Călărași (12.832 RON), salariul de profesor la Colegiul Național Barbu Știrbei (17.366 RON), salariul de profesor la liceele Danubius și Dan Mateescu (27.156 RON), salariul de inspector al ISJ Călărași (18.943 RON) și din indemnizația de consilier local (3.455 RON).

Niculae Cuțăr (UNPR)

Deține 20 mp teren intravilan în Călărași, un apartament de 66 mp, două autoturisme (Dacia și Dacia Logan) și un credit de 28.000, mo-neda nefiind specificată. La capitolul venituri, consilierul UNPR a câștigat în 2012 suma de 30.000 RON de la firma SC ECOAQUA SA Călărași, 18.000 RON de la grădinița „Prâslea“ Călărași, 18.000 RON din pensie și 6.600 RON din indemnizația de consilier local.

Dumitru Valentin Deculescu (PNL)

Consilierul PNL deține trei loturi de teren agricol în Ciocănești, însumând 28 ha, două apartamente în Călărași (56mp și 120 mp) și trei depozite bancare, unul de 9.300 EURO, unul de 64.000 RON și unul de 37.300 RON. La capitolul datorii, Deculescu are două credite bancare scadente în 2015, respectiv 2023, de 6.700 USD și 13.000 RON. Consilierul PNL a câștigat în 2012 nici mai mult, nici mai puțin de 100.000 RON ca inginer șef la ENEL Distribuție și 2.698 RON din indemnizația de consilier local.

Florin Drăgan (PNL)

Consilierul PNL este administratorul firmei SC EURO CONFORT SRL și deține acțiuni la alte două firme (SC CONFORT INVEST SRL și SC CONFORT EURO CONSULTING SRL). Deși a câștigat în anul 2012 suma de 500.669 RON din dividente la SC EURO CONFORT SRL și 13.633 RON din salariul de inginer constructor la SC CONFORT SA, Drăgan nu deține nici un fel de bun, fie el mobil sau imobil. Nu are case, nu are terenuri, nu are autoturisme. Interesant este faptul că firma SC EURO CONFORT SRL, a cărui administrator este Florin Drăgan, a derulat contracte acordate prin încredințare directă cu primăria Al. Odobescu, primăria Grădiștea, primăria Jegălia, primăria Modelu, primăria Dichiseni, primăria Ștefan Vodă, primăria Borcea, primăria Lupșanu. Toate contractele s-au desfășurat pe o perioadă de 3 ani, obiectul contractului fiind prestări servicii. Pe lângă aceste contracte cu primăriile din județul Călărași, firma lui Drăgan a mai colaborat și cu ITM Călărași și OCPI Călărași. Florin Drăgan și-a dat demisia din funcția de consilier local în luna mai 2013, în urma unei incompatibilități, conform ziarului obiectiv-online.ro

Grigore Marius Dulce (PSD)

Consilierul social-democrat deține 236 mp de teren intravilan, un apartament de 86 mp, un autoturism Dacia Logan și a înregistrat venituri în anul 2012 de 39.262 RON din salariul de director zonal la SC Agrimatco SRL București, din salariul de referent de specialitate la Centrul de Asistență Medico Socială Călărași și din indemnizația de viceprimar al Primăriei Călărași. Declarația de interese a consilierului PSD arată că acesta este asociat unic al firmei SC ANDREAS CONSULT SRL și vicepreședinte al Asociației pentru Dezvoltare Durabilă Dunărea de Jos.

Virgil Marian Dumbravă (PC)

Deține 597 mp teren intravilan în Călărași și 500 mp teren intravilan în județul Prahova. Acesta mai are un apartament de 64 mp și un contract de leasing de 16.980 EURO. Viceprimarul Dumbravă a câștigat în anul 2012 suma de 16.302 RON ca director la Elmet Proex, 25.128 RON din indemnizația de consilier la Instituția Prefectului, 3.230 RON din indemnizația de consilier local și 17.315 RON ca viceprimar al primăriei Călărași. Dumbravă este acționar în trei firme: SC Elmet Proex SRL, SC Electro Proiect SRL și SC Media Zet SRL, ultimele două având activitatea suspendată. A be-neficiat de două contracte, atribuite prin încredințare directă, cu primăria Borcea și primăria Jegălia.

Vasile Dumitrache (PDL)

Consilierul PDL nu deține nimic în afara unui contract de leasing de 13.019 EURO, ce se finalizează anul acesta. La capitolul venituri, Dumitrache a câștigat în 2012 suma de 9.264 RON ca funcționar administrativ la PDL Călărași și 3.230 RON din indemnizația de consilier local. Cum și declarația de interese este la fel de goală ca cea de avere, nu ne rămâne decât să spunem: Puțin, foarte puțin, domnule Dumbravă!

Ion Ene (PSD)

Social-democratul deține un teren intravilan în Călărași de 151 mp, un apartament de 54 mp și două autoturisme (Renault Kangoo și Dacia 1310). Ene a împrumutat în nume personal firma SC MOARĂ SPICUL BĂRĂGANULUI SRL cu suma de 42.000 RON, însă are și o datorie de 24.000 CHF, creditul la bancă fiind scadent în anul 2023. În ceea ce privește veniturile pe anul 2012, consilierul local a câștigat doar 6.840 RON din indemnizația de consilier local. Făcând un calcul scurt, Ion Ene a adus acasă în anul 2012 doar 570 RON pe lună, ceea ce înseamnă un câștig mult sub salariul minim pe economie.

Viorel Ivanciu (PNL)

Deține 400 mp teren intravilan, un apartament de 75 mp și un autoturism BMW. Ivanciu a câștigat în 2012 suma de 145.000 RON din salariul de la D.G.S.R.

Georgel Mușat (PDL)

Consilierul pedelist are un teren intravilan de 400 mp, o casă de locuit de 110 mp și un credit scadent în 2024 în valoare de 43.946 EURO. Mușat a câștigat în 2012 suma de 51.090 RON din salariul de la CCICLC Călărași și 3.920 RON din indemnizația de consilier local.

Marian Palazu (PNL)

Marian Palazu, intrat abia în 2013 în echipa de consilieri locali, în urma demisiei lui Florin Drăgan, nu are decât datorii: două credite în va-loare de 10.000 EURO, respectiv 5.000 RON, cel din urmă fiind achitat în anul 2013. Consilierul PNL a câștigat în 2012 suma de 17.000 RON ca director adjunct la S.P. PIEȚE-OBOARE și este administratorul a două firme, ambele cu acti-vitate suspendată: SC ANA 2004 SRL și PFA Palazu Marian.

Vasile Petrache (PSD)

Consilierul PSD nu deține absolut nimic. Nu are nici bunuri, dar nici datorii. Singurele spații completate în declarația de avere sunt cele din rubrica venituri, Vasile Petrache încasând în 2012 suma de 16.500 RON din salariul de electromecanic la SC Ecoaqua SA Călărași și 3.230 RON din indemnizația de consilier local.

Florin Daniel Purcărea (PNL)

Deține 188 mp teren intravilan, un apartament de 68 mp și un Peugeot 407. Pe lângă acestea, Daniel Purcărea mai are două conturi de 9.172 RON și 8.560 EURO, dar și un credit scadent în 2023, de 25.810 EURO. Purcărea a câștigat în anul 2012 suma de 119.297 RON ca și consultant vânzări la SC FILDAS TRADING SRL și 3.455 RON din indemnizația de consilier local. Declarația de interese a consilierului liberal arată că este asociat și admi-nistrator a trei firme: SC FARMALIFE SERV SRL, SC IULIA MARIA SRL și SC P-SEVENTEEN SOLUTIONS SRL.

Nicolae Sima (PNȚCD)

Consilierul PNȚCD deține un apartament de 45 mp în Călărași și un autoturism Dacia Logan. Nu are conturi bancare, dar nici credite la bănci. A câștigat în 2012 suma de 9.914 RON din pensie și 3.230 RON din indemnizația de consilier local.

Picu Șișman (UNPR)

Uneperistul deține 396 mp teren intravilan, o casă de locuit de 145 mp și un autoturism Matiz. Șișman are un credit scadent în 2014 de 12.000 de RON și a încasat în 2012 suma de 13.130 RON ca viceprimar, 3.420 RON din indemnizația de consilier local, 12.000 RON de la SC CONFORT SA Călărași și 17.442 RON din pensie.

Vasile Ștefan (PP-DD)

Consilierul pepededist deține un teren intravilan de 215 mp, o casă de locuit de 120 mp și un autoturism Opel. Acesta a vândut un apartament în septembrie 2012, cu sume de 165.000 RON și are un depozit bancar de 127.000 RON, dar și un credit bancar de 40.000 RON, scadent în 2019. A câștigat în anul 2012 suma de 18.000 RON ca reprezentant comercial la SC DORTIP IMPEX SRL.

Mariean Tudor (PP-DD)

Deține două case de locuit (114 mp, respectiv 98 mp) și un autotu-rism Wolkswagen. Singurul venit în anul 2012 este indemnizația de consilier local, de 3.230 RON, ceea ce înseamnă un venit de 269 RON pe lună.

Puiu Vîlsan (PP-DD)

Deține un apartament de 54 mp în Călărași și în rest, doar datorii: un credit scadent în 2030 în valoare de 56.000 CHF și alte două credite scadente în 2019, de 9.000 RON fiecare. A câștigat în 2012 suma de 4.000 RON din salariul de inginer tehnolog la SC CREMORIS SRL și 2.000 RON din indemnizația de consilier local.

Dumitru Voicu (PP-DD)

Deține 3 ha teren agricol, un apartament de 54 mp în Călărași și patru autoturisme (Dacia, Hyundai, Renault și WV). A câștigat în 2012 suma de 7.680 RON ca director la SC BLUE IMAGE SRL și 4.000 RON din indemnizație de consilier local. Dumitru Voicu este asociat unic al firmei SC BLUE IMAGE SRL și a derulat două contracte atribuite prin licitație cu IPJ Călărași și Primăria Călărași, obiectul contractelor fiind „furnizare hrană“.

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții: