“Dăruiește Aripi”, premiată la Gala Societății Civile 2024 pentru DARA, prima platformă digitală pentru dosarele medicale ale copiilor cu cancer din România

sursa foto: Asociația Dăruiește Aripi
sursa foto: Asociația Dăruiește Aripi

Asociația Dăruiește Aripi a câștigat joi primul loc la categoria “Programe” a celei de-a XXII-a ediții a Galei Societății Civile din 2024 pentru platforma digitală DARA – prima soluție digitală pentru îngrijirea integrată a copiilor cu cancer din România, transmite asociația într-un comunicat de presă.

  • “DARA găzduiește dosarele medicale digitalizate ale micilor pacienți și conectează toți specialiștii din echipele multidisciplinare, în timp real, inclusiv experți internaționali.Medicii au la dispoziție, în orice moment, toate informațiile medicale ale pacienților și sunt permanent la curent cu starea de sănătate a copilului, oriunde s-ar afla”, mai explică asociația.

Platforma lansată în vara anului trecut a fost concepută cu două scopuri principale: să faciliteze un tratament mai eficient pentru sutele de copii diagnosticați cu cancer an de an în România și să îi ajute pe cei mici și pe familiile lor să evite “purgatoriul” birocratic nesfârșit în care sunt nevoiți să meargă de la o instituție la alta cu scrisori medicale, CD-uri cu analize, radiografii, recomandări și tot ce se mai adună în timpul investigațiilor – un proces care înseamnă nu doar timp și bani pierduți, ci și un stres suplimentar considerabil.

“DARA este cea mai inovatoare inițiativă pe care am dezvoltat-o în oncologia pediatrică din România și este soluția la problemele pe care le-am văzut în cei peste 13 ani de experiență în mijlocul acestor copii. În videoclipul despre DARA se poate vedea cum această soluție digitală simplifică și eficientizează îngrijirea copiilor“ explică Alina Pătrăhău, fondatorul și președintele Dăruiește Aripi.

Dincolo de progresul făcut în domeniul oncologiei pediatrice, adaugă reprezentanții Dăruiește Aripi, DARA este un asistent digital și instrument de cercetare care poate fi dezvoltat în timp și ar putea fi folosit și în alte domenii, în tratarea de diverse patologii atât pentru adulți, cât și pentru copii.

Despre Gala Societății Civile

Gala Societății Civile este un proiect The Institute. The Institute este o organizaţie neguvernamentală, cu caracter autonom, care susţine interesele comunităţii creative din România în dialogul cu instituţiile statului şi cu organizații internaţionale. Anual, The Institute reunește în jurul inițiativelor, proiectelor și evenimentelor desfășurate peste 80.000 de persoane, 

Gala care a ajuns anul acesta la cea de a XXII-a ediție anuală este unul dintre cele mai importante și prestigioase evenimente de recunoaștere a activității organizațiilor non-profit din România.

Anul acesta, conform site-ului competiției, o echipă de peste 70 de experți pe mai multe domenii a judecat sute de proiecte ale societății civile, în diverse domenii, de la programe educative la inițiative de conservare ecologică, proiecte dedicate refugiaților ucraineni și de dezvoltare a infrastructurii medicale din România, printre altele.

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții:

Add a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.