Asistații social din “Henri Coandă” cred că dacă merg la vot se vor legaliza adopțiile în cuplurile gay: “Eu nu vreau bărbat cu bărbat și să ia copiii”

La secția de votare din cartierul asistaților social “Henri Coandă” doar 89 din cei aproape 1800 de alegători votaseră până la ora 14:00. Am stat de vorbă cu mai mulți locuitori din cartier care ne-au spus că nu vor merge la vot “ca să nu se ia bărbat cu bărbat”.

Am ajuns în cartier la orele amiezii și ne-am îndreptat către un grup de bărbați care fumau în fața containerului. Două femei sparg semințe lângă ei:

– Bună ziua. Ați fost la vot?
– Nuuu, domnișoară! Nu mergem noi la vot!
– De ce?
– De ce să mergem?! Să se ia bărbat cu bărbat? Și să ia copiii?
– Asta ați înțeles despre referendum?
– Da, mamă, nu mergem noi. Noi nu vrem bărbat cu bărbat. Dumneavoastră vreți cu bărbat?! Dă-i dracu’ de hoți.
– Cine-s hoți?
– Ăștia cu referendumul lor cu homosexuali. Că pentru asta au bani. Câți bani au dat pe homosexuali făceau case la oameni amărâți sau ajutau copiii bolnavi.
– 40 de milioane de euro a costat.
– Să-i ia naiba de derbedei cu homosexualii lor!

Dialogul devine aprins, pe lângă noi s-au strâns mulți alți oameni, unii ne întreabă suspicioși dacă noi “suntem normali sau invers”, alții încep să-și spună nevoile, să înjure politicienii și să se plângă de viață, cu țigările în colțurile gurilor și peturile de bere la picioare. Atmosfera e ruptă din “Pisica albă, pisica neagră” a lui Kusturica. Îi rugăm să ne lase să îi filmăm și să îi fotografiem, dar nu ne lasă și ne spun că nu vor ei să ajungă la televizor.

– Nici în ziar?
– Nici, doamnă.
– De ce?
– Ne dă ăștia afară. A doua zi ne cheamă la birou acolo (ne arată cu degetul spre biroul administrativ, n.red.) și ne evacuează că am vorbit la presă.
– Despre referendum? N-aveți voie să vorbiți despre asta?
– Despre nimic n-avem voie. Au zis să nu mai filmăm și să vorbim nimic că ne dă afară.

Cartierul asistaților social este un bazin electoral fidel pentru PSD. De data aceasta însă, se pare că locuitorii din “Henri Coandă” nu au înțeles exact îndemnul partidului.

***

Cartierul social “Henri Coandă” a fost construit în anul 2011 la inițiativa fostului primar Radu Mazăre care e trimis în judecată de procurorii DNA, împreună cu afaceristul Avraham Morgenstern, pentru că ar fi luat mită pentru ca israelianul să construiască locuințele pentru asistați. Ambii au fost achitați în primă instanță. Mazăre și Morgenstern au fugit din România, dar Morgenstern a fost recent prins în Argentina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.