Alexandru Manda este câștigătorul concursului de discursuri publice „Puterea cuvintelor”, ediția I

Vineri, 4 mai 2018, sala Umberto Eco a Universității „Ovidius” din Constanța a găzduit prima ediție a concursului de discursuri publice „Puterea cuvintelor”, dedicat elevilor claselor a XI-a și a XII-a.

Evenimentul a fost organizat de Facultatea de Istorie și Științe Politice din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

„Ce îi (mai) unește pe români la 100 de ani de la Marea Unire?” a fost întrebarea la care elevii constănțeni înscriși în concurs au trebuit să răspundă într-un speech de 5 minute.

Câștigătorii premiilor, care au constat în vouchere la librăria Prăvălia cu Cărți, au fost:

Premiul IConstantin-Alexandru Manda, Colegiul Național „Mihai Eminescu” și fost președinte al Asociației Elevilor din Constanța
Premiul IICosmina Spânoche, Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu”
Premiul IIIAlexandra Brojbă, Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” Medgidia
Premiul de popularitateAntonia Nicolau, Liceul Teoretic „George Călinescu”

Juriul concursului a fost format din profesori ai Facultății de Istorie și Științe Politice iar premiul de popularitate a fost acordat în urma votului tuturor elevilor și studenților aflați în sală.

Discursurile celor 8 elevi participanți la concurs s-au referit la aspecte larg dezbătute în societatea românească în plin An Centenar și nu au ocolit fenomenul emigrării, combaterea corupției, patriotismul sau educația ca idee principală în dezvoltarea statului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.