5 milioane de euro pentru protejarea patrimoniului cultural din teritoriul ITI Delta Dunării

A fost deschis un nou apel în cadrul PNDR (Programul Național de Dezvoltare Rurală) 2014-2020, dedicat teritoriului ITI Delta Dunării. Sunt puși la dispoziție 4.990.902 euro, care pot fi folosiți pentru investiții în protejarea patrimoniului cultural și conservarea moștenirii de interes local, a așezămintelor monahale inclusiv a modernizării așezămintelor culturale.

În acest sens, AFIR (Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale) a publicat ghidul final de finanțare pentru submăsura 7.6, prin care sunt finanțare proiecte pentru punerea în valoare a moștenirii culturale locale, promovarea turismului rural, conducând astfel la creșterea nivelului de trai în zonele rurale.

AICI puteți descărca ghidul complet

Beneficiarii care pot depune proiecte pe această submăsură pot fi:
• ONG-uri definite conform legislației în vigoare;
• Unități de cult conform legislației în vigoare;
• Persoane fizice autorizate/ societăți comerciale care dețin în administrare obiective de patrimoniu cultural de utilitate publică, de clasă B;
• Comunele conform legislației în vigoare.

Sprijinul nerambursabil va fi de 100% din totalul cheltuielilor eligibile pentru proiectele de utilitate publică, negeneratoare de venit, cu condiția ca valoarea eligibilă a unui proiect să nu depășeasă 500.000 euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.