Weekend cu accente dramatice și comice, la Teatrul de Stat Constanța

Vineri și sâmbătă, respectiv 26 și 27 octombrie, de la ora 19.00, publicul constănțean este invitat la spectacolul PALIATIV, produs de fundația Art Society și cedat pentru a fi preluat în repertoriul Teatrului de Stat Constanța, cu titlu gratuit.

Textul piesei „Paliativ” a fost premiat la Festivalul de Teatru Independent (FITIC) și este primul text al dramaturgului Radu Popescu montat pe scena unui teatru de repertoriu. Piesa a deschis ediția din acest an a FITIC și spune povestea unui sistem profund corupt, în care medicii, asistentele şi pacienţii îşi întrepătrund dramele, frustrările, vieţile. O poveste autentică, dureroasă, dar cu accente comice pe alocuri, exact ca în viață, de altfel. Dramaturgul Radu Popescu înfățișează o lume care pendulează între umanitate și dezumanizare.

Regia este semnată de Cristian Gheorghe, iar scenografia, de Lăcrămioara Dumitrașcu. În distribuție, Adrian Dumitrescu, Alina Manțu, Cosmina Soare, Andrei Cantaragiu, Edi Vacariu, Cosmin Mihale, Ana-Maria Ştefan.

Cuvântul PALIATIV, conform dicționarului, reprezintă un medicament sau tratament care ameliorează sau înlătură simptomele unei boli pentru un timp scurt, fără a-i suprima cauza, iar în sensul figurat, o soluție sau măsură care rezolvă temporar sau aparent o situație dificilă.
Spectacolul nu este recomandat minorilor sub 16 ani.

De asemenea, sfârșitul de săptămână teatral este completat cu piesa GIN RUMMY, ce va fi pusă în scenă duminică, 28 octombrie, de la ora 19.00. În regia și cu ilustrația muzicală ale lui Liviu Manolache și scenografia Eugeniei Tărășescu Jianu, textul dramaturgului american David Coburn aduce pe scenă un cuplu redutabil al teatrului nostru. Nina Udrescu și Liviu Manolache oferă, la fiecare apariție, câte o lecție de actorie ca la carte, talentul și experiența celor doi fiind mult apreciate de public.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.