Unde au avut cel mai mult succes partidele extremiste AUR și S.O.S.

Ilustrație: Delia Dascălu

Partidele AUR și S.O.S România nu au câștigat alegerile europarlamentare și locale din 9 iunie, dar nici nu le-au pierdut: 14,9% pentru AUR și 5% pentru S.O.S., procentele cumulate plasând polul extremist pe locul 2 după alianța guvernamentală PSD-PNL și înaintea ADU (USR-PMP-Forța Dreptei) la alegerile europarlamentare. 

AUR și S.O.S. se înscriu pe o traiectorie politică similară PP-DD, formațiunea lui Dan Diaconescu, care a cunoscut apogeul în 2011-2012, la alegerile parlamentare, unde a obținut aproape 15%.

AUR și S.O.S. au luat avânt electoral în 2020, respectiv 2021 (după ruptura Simion-Șoșoacă și apariția S.O.S), în contextul pandemiei COVID-19 și al restricțiilor, apoi a invaziei ruse din Ucraina, și ulterior a inflației.

Ce ne spun rezultate votului din 9 iunie despre potențialul ofertelor politice extremiste, dar și despre atractivitatea mesajelor pe care le promovează partidele în cauză spre a-și spori procentele electorale? O analiză Info Sud-Est pune cap la cap piesele acestui puzzle. 

  • Citește analiza completă aici.

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții:

Add a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.