Un Sirtaki de Cartea Recordurilor pentru comunitate

afisUniversitatea „Ovidius” din Constanţa (UOC) se alătură Comunităţii Elene „Elpis” în demersul său de a înscrie cel mai vechi oraş al României, întemeiat de coloniştii greci în 657 î.Hr, pe harta mondială a recordurilor.

În concordanţă cu misiunea Universităţii de a se implica în dezvoltarea urbei şi promovarea diversităţii culturale, UOC îi invită pe toţi membrii comunităţii academice, profesori, studenţi şi colaboratori, la încercarea de doborâre a recordului mondial Guiness Book la dans grecesc sincron – Sirtaki. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 28 mai 2016, pe Plaja Modern, începând cu ora 18.00.

Pentru înscrierea la cursul de dans dedicat manifestării şi detalii, accesaţi site-ul oficial al Comunităţii Elene „Elpis”: http://www.elpis.ro/.

Sirtaki este un dans trandiţional elen, creat special în anul 1964 de coregraful Giorgos Provias, pe muzica lui Mikis Theodorakis, pentru filmul „Zorba Grecul”.
Recordul precedent al acestui tip de dans sincron a fost stabilit pe 31 august 2012, la Volos, în Grecia, unde 5.614 de participanţi s-au prins în dans, formând un lanţ uman de peste 9,5 km.

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții: