Un nou weekend plin de spectacole la Teatrul de Stat Constanța

Vineri, 2 noiembrie, de la ora 19.00, pe scena Teatrului de Stat Constanța, publicul se va putea bucura de piesa „Veethoven…, făi!”, o comedie în care este prezentată povestea unei doctoriţe obsedate de Beethoven, al cărei singur vizitator este Piranda furnizoare de lapte (uneori diluat cu apă) dimineaţa.

Scenografia este semnată de Lăcrămioara Dumitrașcu, iar muzica, de Adrian Mihai, Lana Moscaliuc este autoarea textului, pe care l-a conceput, după o idee de Mihail Zoscenko, împreună cu Iulian Enache care este și regizorul acestui spectacol. Actorii piesei vor fi Lana Moscaliuc, Luiza Martinescu şi Remus Archip.

De asemenea, sâmbătă, 3 noiembrie, de la ora 19:00, spectatorii sunt invitați la „Paliativ”, un spectacol din dramaturgia contemporană românească, nerecomandat publicului sub 16 ani, ce spune povestea unui sistem profund corupt, în care medicii, asistentele şi pacienţii îşi întrepătrund dramele, frustrările, vieţile. Tânărul dramaturg Radu Popescu înfățișează o lume pe care o cunoaște din interior, o lume ce pendulează între umanitate și dezumanizare, o poveste autentică, dureroasă, dar cu accente comice pe alocuri, exact ca în viață, de altfel.
Regia este semnată de Cristian Gheorghe, scenografia de Lăcrămioara Dumitrașcu, iar în distribuție, Adrian Dumitrescu, Alina Manțu, Cosmina Soare, Andrei Cantaragiu, Edi Vacariu, Cosmin Mihale, Ana-Maria Ştefan.

Weekend-ul se va încheia cu piesa „Gâlcevile din Chioggia”, o strălucitoare comedie a unuia dintre cei mai mari comediografi ai teatrului universal, Carlo Goldoni, programată duminică, 4 noiembrie, de la ora 19.00.

Este povestea plină de veselie și culoare a certurilor între două grupuri de pescari din micul orașel Chioggia, aflat la țărmul Adriaticei, în laguna venețiană, certurile izbucnesc din cauza intrigilor amoroase, dar, într-un fel sau altul, totul se termină cu bine. Actorii ce vor juca această piesă sunt Andu Axente, Laura Iordan, Ana-Maria Ştefan, Andrei Cantaragiu, Marian Adochiţei, Adrian Dumitrescu, Luiza Martinescu Toma, Georgiana Mazilescu , Florina Stănculeţ, Florentin Roman, Cosmin Mihale, Remus Archip și Cristina Oprean jucând sub îndrumarea regizorală a Danei Dumitrescu. Coregrafia îi aparţine Stelei Cocârlea, scenografia, Lăcrămioarei Dumitraşcu, iar muzica, lui Adrian Alexandru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.