Ultima săptămână în atelierele de la Festivalul Iernii

Festivalul Iernii, eveniment organizat în perioada 6 decembrie 2019-12 ianuarie 2020, de către Asociația Culturală pentru Tineret și Copii „Art Theatre“, cu finanțare de la Primăria Municipiului Constanța, se apropie de final.

Doar în această săptămână, cei mici mai sunt așteptați, zi de zi, în Țara Piticilor din Parcul Tăbăcărie, pentru a participa la cele patru ateliere ale lui Moș Crăciun: Căsuța cu Basme Românești, Atelierul de Magie, Atelierul de Artă și Căsuța lui Moș Crăciun.

În Căsuța cu Basme Românești, celor mici li se citesc basme și povestiri fiind încurajați să-și exprime opinia despre cele citite. La mare căutare sunt textele scrise de faimosul autor al „Amintirilor din copilărie”, Ion Creangă: „Ursul păcălit de vulpe”, „Povestea porcului”, „Fata babei și fata moșneagului”, „Acul și barosul“ și multe altele.

În Atelierul de Magie, prichindeii se simt ca la ei acasă, deoarece într-o atmosferă relaxată ei își pot exersa abilitățile de comunicare, dar și atenția la detalii. Pentru că aproape nimic nu scapă ochilor vigilenți care urmăresc trucurile magicianului.

Atelierul de Artă surprinde cu o mulțime de activități care dezvoltă creativitatea. Aici se desfășoară în fiecare zi câte un atelier:  ateliere de pictură – lunea, ateliere de confecționat coșulețe – marțea, ateliere de ghirlande – miercurea, ateliere de construit păpuși – joia, ateliere de confecționat globuri – vinerea, ateliere de confecționat clopoței – sâmbăta și ateliere de construit oameni de zăpada – duminica.

Căsuța lui Moș Crăciun este locul în care joaca și relaxarea se îmbină în mod constructiv cu mișcarea, cu animația și alte activități de petrecere a timpului liber, departe de tablete și smartphone-uri. Și aici au loc o mulțime de ateliere în funcție de zilele săptămânii:  jocuri ale copilăriei – lunea, ateliere de dans – marțea, ateliere de turtă dulcea – miercurea, ateliere de animație – joia, ateliere de filme – vinerea, ateliere de jocuri – sâmbăta și ateliere de muzică – duminica.

Atelierele sunt deschise de luni până joi, între orele 16.00-20.00 și vineri, sâmbătă și duminică, de la ora 12.00 până la 20.00.

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții: