Tunisia elimină plasticul din restaurantele şi barurile hotelurilor până la sfârşitul lunii martie 2020

(foto: www.viapontica.org)
(foto: www.viapontica.org)

Aproximativ 600.000 tone deşeuri din plastic ajung anual în Marea Mediterană, din consumul statelor riverane, activităţilor turistice de pe litoralul european şi nord-african şi navelor de transport marfă şi de croazieră.

Ministerul tunisian al Turismului a anunţat la începutul lunii decembrie că, împreună cu partenerii economici cei mai importanţi din Germania şi Marea Britanie, principalele state furnizoare de turişti în ţara sa, va renunţa la utilizarea tuturor vaselor, tacâmurilor şi paielor din plastic utilizate în momentul de faţă.

Ministrul René Trabelsi insistă să transforme turismul tunisian într-unul ecologic, un alt motiv de atragere a turiştilor europeni cu venituri peste medie pe litoralul ţării sale. De câţiva ani, importante concerne şi lanţuri hoteliere europene, în special britanice şi germane, investesc masiv în infrastructura hotelieră tunisiană, atât pe continent cât şi pe insula Djerba (un teritoriu de aproximativ 500 de kilometri pătraţi, în largul coastelor ţării). Rezultatele nu au întârziat să apară, datele statistice anunţând un număr record, de peste 9 milioane de turişti străini, pentru anul 2019.

Paiele din plastic urmează să dispară din hoteluri şi baruri până la finele anului 2019 iar tacâmurile şi vasele din plastic vor fi total interzise după 31 martie 2020. În schimb, vor fi promovate vasele tradiţionale arabe, precum şi gastronomia locală, menite să fidelizeze o parte a turiştilor atraşi până acum de frumuseţile naturale ale litoralului Mării Mediterane.

Tunisia este un stat arab în Africa de Nord, cu o suprafaţă de 163.615 kilometri pătraţi şi o populaţie de aproximativ 11 milioane locuitori. Turismul reprezintă un sector fundamental al economiei şi al încasărilor valutare la bugetul ţării.

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții: