Trei spectacole inedite în weekend, așa cum Teatrul de Stat Constanța ne-a obișnuit

Teatrul de Stat Constanța (TSC), aduce pe scenă, trei comedii, semnate cu nume consacrate în teatrul internațional – Andrzej Saramonowicz, Neil Simon și Anton Pavlovici Cehov.

Astfel, programul teatral de weekend începe vineri, 16 noiembrie, de la ora 10.00, cu piesa „TESTOSTERON”.

Aceasta continuă cu o comedie romantică intitulată „DESCULȚ ÎN PARC”, prezentată sâmbătă, 17 noiembrie, de la ora 19.00. Weekend-ul se termină cu o revenire pe scena TSC a spectacolului „URSUL”, duminică, 18 noiembrie, de la ora 19.00.

Despre „TESTOSTERON” aflăm că este piesa care s-a jucat, în luna octombrie, la Gala Națională a Comediei, de la Galați. Cele șapte personaje sunt întruchipate de Andu Axente, Bogdan Caragea, Adrian Dumitrescu, Andrei Cantaragiu, Alexandru Medveghi, Marian Adochiței, Remus Archip.

Regizorul Traian Șoimu este cel care a adaptat piesa de succes a scenaristului, regizorului şi producătorului polonez Andrzej Saramonowicz. Acesta spune că cei șapte bărbați „cred că femeile sunt duşmanul lor principal, dar, de fapt, nu e unul care să nu le iubească până la Dumnezeu şi înapoi…”.

Comedia – cult a fost primită cu mare entuziasm, atât în Polonia, cât și în străinătate, fiind jucată pe scene din Marea Britanie, Turcia, Cehia, Bulgaria etc.

În versiunea constănțeană, scenografia este semnată de timişoreanul Zsolt Fehérvári, iar asistent scenograf este Lăcrămioara Dumitrașcu, cea care a realizat şi grafica afişului. Muzica îi aparţine compozitorului constănţean Adrian Mihai, iar traducerea textului a fost realizată de Ioana Diaconu Mureșan.

Spectacolul nu este recomandat minorilor, limbajul fiind pe alocuri licențios.

Piesa „DESCULȚ ÎN PARC” este o comedie romantică de Neil Simon, cu un cuplu de tineri căsătoriți care învață să-și trăiască și să-și păstreze dragostea. Cuplul se prezintă pe scenă alături de o soacră și un vecin excentric.

Personajele încearcă, în felul lor, să demonstreze că viața trebuie trăită în prezent și că a merge desculț în iarba este o clipă de care trebuie să te bucuri fără rezerve.

În distribuție sunt: Florina Stănculeț, Tani Ștefu, Nina Udrescu, Liviu Manolache și Gelu Ciobanu. Regia artistică poartă semnătura lui Liviu Manolache, iar scenografia a fost realizată de Eugenia Tărășescu Jianu.

Spectacolul „URSUL” este de Felix Alexa, unul dintre cei mai premiaţi regizori din România.

Trei actori foarte buni, cu o chimie excelentă pe scenă, un decor impresionant şi o regie ingenioasă fac din farsa lui A.P. Cehov un spectacol de succes al teatrului constănţean. Piesa a fost prezentată în mai multe festivaluri din ţară, premiat şi nominalizat pentru mai multe premii.

Într-un decor ingenios, conceput de scenografa Carmencita Brojboiu, un bărbat şi o femeie care au avut experienţe traumatizante cu sexul opus, hotărând, din motive asemănătoare să trăiască singuri, se întâlnesc. După aproape o duelare cu pistoale, aceștia se îndrăgostesc în cel mai ilogic, dar omenesc fel. În distribuţie, Dana Dumitrescu, Marius Bodochi şi Marian Adochiţei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.