Studenții și profesorii de la Universitatea Ovidius din Constanța vor învăța cu ajutorul realității virtuale

Activitățile vor fi realizate în cadrul unui proiect cu finanțare europeană la care mai iau parte instituții din Italia, Egipt, Tunisia și Iordania
sursa foto: Eugene Capon/Pexels

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a primit finanțare pentru un proiect european de dezvoltare a capacităților personalului și studenților prin intermediul realității virtuale, transmite instituția într-un comunicat de presă.

Proiectul “„Dezvoltarea Competențelor Academice și a Capacității Inovative prin intermediul unor Studiouri Hibride de Realitate Virtuală” se va desfășura pe o perioadă de trei ani, cu o finanțare de 800.000 de euro de la Agenția Executivă
Europeană pentru Educație și Cultură, bani oferiți prin programul Erasmus+.

Proiectul este realizat în cadrul unui consorțiu condus de UOC din care mai fac parte Universitatea „La Sapienza” din Roma (Italia), Universitatea Politehnica a Cataloniei din Barcelona (Spania), Academia Arabă de Științe, Tehnologie și Transport Maritim, (Egipt), precum și alte universități din Tunisia, Egipt și Iordania, se mai arată în comunicatul citat.

Scopul principal al UPTAKERS este îmbunătățirea capacităților personalului și studenților de la universitățile din aceste țări, adaugă UOC.

“În cadrul proiectului este vizată extinderea și adaptarea unor programe de studii, cu
scopul alinierii acestora la progresele actuale din domeniu. Activitățile pentru dezvoltarea abilităților studenților și cadrelor didactice se vor desfășura cu ajutorul tehnologiilor de realitate virtuală, iar schimbul de cunoștințe va fi realizat prin activități online și cu participare fizică, în cadrul unor evenimente de tip forum. Din partea Universității Ovidius din Constanța, în proiect vor participa cadre didactice de la Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă”, explică reprezentanții UOC.

Proiectul UPTAKERS este continuarea proiectului Ovidius Cyber Cloud (2020-2023), în cadrul căruia a fost construită o infrastructură modernă de calcul care să permită abordarea de asemenea proiecte în domeniul digitalizării.

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții:

Add a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.