Proiectele din municipiul Constanța se numără printre cele 27 de proiecte de construire de noi spitale, pavilioane sau secții noi care vor primi finanțare din PNRR, transmit autoritățile locale.
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat miercuri lista proiectelor aprobate pentru finanțarea din PNRR, iar printre ele se numără și “„Policlinica Municipală, specializarea cardiologie și oncologie, Constanța-spital nou” și “Construire corp nou – departament sănătatea mamei şi copilului Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Constanţa”, cele două proiecte din Constanța.
În privința noului spital de oncologie și cardiologie, care va fi amplasat pe bulevardul Aurel Vlaicu, în zona Dacia Service, acesta va beneficia de tehnologii de ultimă oră și un nivel de digitalizare și sustenabilitate nemaiîntâlnit până acum la Constanța pentru a asigura nevoile medicale ale oamenilor din regiune, transmite primăria într-un comunicat de presă.
Noul spital va avea două funcții pentru fiecare din specializările sale: Un ambulatoriu cu 40 de paturi de zi și spitalizare continuă și o secția ATI cu 64 de paturi.
Valoarea proiectului se ridică la 103 milioane de euro, din care 98 de milioane vor fi asigurate prin PNRR.
În cazul noului corp al Spitalului Județean Constanța, acesta va fi destinat Departamentului “Sănătatea mamei și a copilului”, respectiv secțiilor de de Obstetrică-Ginecologie I și II, Neonatologie, Pediatrie și Chirurgie-Ortopedie Pediatrică, explică Consiliul Județean Constanța într-un comunicat de presă.
Corpul va beneficia de 365 de paturi noi, dintre care 247 pentru spitalizare continuă, 79 pentru spitalizare de zi și 39 pentru ATI. Vor fi construite și două blocuri de operații, unul pentru Obstetrică/Ginecologie, cu 5 săli, și unul pentru Chirurgie pediatrică, cu 4 săli.
Corpul va avea și două unități de primiri urgențe – UPU Pediatrie și UPU Obstetrică/Ginecologie.
Pe deasupra, vor fi construite și peste 100 de locuri noi de parcare, amintește instituția.
Costurile aproximative ale proiectului sunt de peste 148 de milioane de euro +TVA, mai este precizat.
Termenul limită pentru construirea proiectelor este 2026.
Ne bucurăm că ne citești!
Dacă vrei să ne și susții: