Șezlongarii au ciuruit zonele reabilitate cu bani europeni. Plaja din Mamaia este un imens șantier

UPDATE: Din sezonul 2018, agenții economici au avut dreptul să desfășoare activități comerciale pe plajele extinse cu bani europeni, în urma unei derogări date de Comisia Europeană.

Plaja din Mamaia este ciuruită de lopețile muncitorilor care dezgroapă umbrelele înfipte adânc în nisip și scot la suprafață bucățile de ciment care le fixau.

De câteva zile, agenții economici care au operat bucățile de plajă din stațiune au început să își strângă acareturile: umbrele, șezlonguri, corturi, beach-baruri.

Turiștii și constănțenii care refuză să încheie sezonul estival la 15 septembrie, încurajați de temperatura crescută și de apa tocmai bună pentru baie, își caută loc printre gropile adânci rămase și își înghesuie prosoapele printre bucățile de ciment.

Zeci de mii de mucuri de țigară înfipte în nisip, peturi, ambalaje sau resturi de mâncare completează peisajul sinistru.

Nici zona de plajă extinsă pe fonduri europene nu face excepție, ba mai mult, este cea mai murdară la final de sezon. Deși cei care au administrat plajele nu aveau voie, conform prevederilor proiectului european, să își amplaseze șezlongurile și umbrelele pe fâșia de nisip nou creată cu bani europeni, gropile de unde au fost scoase umbrelele, săpate la mai puțin de cinci metri de mal, arată încălcarea flagrantă a proiectului, bineînțeles, cu acordul tacit al instituțiilor statului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.