Reprezentații orașului Ovidiu, prezenți la Simpozionul ,,Ovidius 2000″, din Iași

Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza’’ din Iași a organizat, în data de 29 noiembrie, Simpozionul ,,Ovidius 2000’’, în contextul anului centenar, dar și al împlinirii a 2000 de ani de la moartea poetului Publius Ovidius Naso.

La eveniment a participat și primarul orașului Ovidiu, George Scupra, alături de viceprimarul 
Doru Cumpănașu și de arhitectul Mihai Moceanu. De asemenea, a fost prezent și sculptorul basarabean Vladlen Babcinețchi, cel care a realizat ansamblul statuar ,,Poet Ovidiu”.

Scopul prezenței lor la eveniment a fost acela de a prezenta rezultatele bimilenarei ovidiene din orașul Ovidiu.

Aceștia au fost primiți în cadru oficial, la primăria Iași, de către viceprimarul Gabriel Vasile Harabagiu. Astfel, au fost prezentate proiectele orașului Ovidiu și au fost discutate premisele unei colaborări instituționale cu privire la evenimentele culturale ce vor avea loc anul viitor, în cadrul cărora vor participa reprezentați ai Universității ,,Alexandru Ioan Cuza’’ și ai primăriei Iași.

Delegația orașului Ovidiu a avut și o vizită la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, în cadrul căreia au fost evidențiate realizările primăriei Ovidiu în anul ovidian și a fost prezentat protocolul de colaborare dintre orașul Ovidiu și Universitatea ,,Ovidius’’, care în ultimii ani a reprezentat un real succes.

În cadrul Simpozionului ,,Ovidienii’’, ediția a III-a, reprezentanți ai Universității ,,Alexandru Ioan Cuza’’, dar și din alte țări vor fi prezenți în orașul Ovidiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.