Primarul orașului Ovidiu, prezent la conferința de închidere a anului închinat poetului latin Publius Ovidius Naso, de la Sulmona

Primarul orașului Ovidiu, George Scupra, a participat pe 24 noiembrie la conferința internațională de închidere a anului ovidian, în Sulmona, Italia. Conferința ,,Perspective pentru mileniul trei’’ a avut ca scop principal prezentarea rapoartelor de activitate pe tema ovidiană. Prezentările au fost făcute de către reprezentanții instituțiilor și factorilor implicați în comemorarea poetului latin Publius Ovidius Naso.

Primarul George Scupra a prezentat evenimentele și acțiunile desfășurate în orașul Ovidiu în această perioadă. Au fost amintite: organizarea Simpozionului ,,Ovidienii’’, ediția I, atribuirea numelui poetului latin școlii din oraș, realizarea unei piese de teatru ,,Ars Amandi’’, realizarea unui film despre orașul Ovidiu și despre poet.

Acesta a prezentat și ansamblul din 3 statui, făcut în cinstea poetului, ce se va inaugura pe 28 noiembrie.

,,Suntem onorați să ducem peste veacuri numele poetului latin și totodată mândrii că ne putem numi ovidieni. Am celebrat cu emoție în acești doi ani, viața și opera poetului, creând o punte de legătură între orașele Ovidiu și Sulmona, și astfel am dat orașului o identitate proprie care acum este cunoscută în toată lumea. Pentru noi, românii, acest an are o importanță aparte, fiind momente pe care le poți trăi o singură dată în viață, respectiv: 2000 de ani de la moartea poetului latin, 100 de ani de la marea unire și 140 de ani de când regiunea noastră Dobrogea a revenit la patria mamă. În numele locuitorilor orașului Ovidiu vă transmitem că vom păstra această punte istorică între cele două popoare pentru totdeauna’’, a declarat George Scupra la eveniment.

Tot în cadrul acestei vizite oficiale, primarul orașului Ovidiu a participat la o expoziție de carte rară pe temă ovidiană, cu exponate vechi de peste 500 de ani. Acesta a avut o întâlnire cu Asociația Culturală a românilor stabiliți în zona Abruzzo din Italia și o întâlnire cu primarul orașului Vittorito, Carmine Presutti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.