Premieră în istoria teatrului constănțean: “Seaside Stories” câștigă premiul pentru cel mai bun spectacol la gala premiilor UNITER

sursa foto: Teatrul de Stat Constanța/ Facebook
sursa foto: Teatrul de Stat Constanța/ Facebook

Spectacolul “Seaside Stories” al Teatrului de Stat Constanța a primit luni seara Premiul pentru cel mai bun spectacol la gala premiilor UNITER, transmite teatrul într-o postare pe Facebook

Seaside Stories, o producție TSC cu regia și scenariul realizate de Radu Afrim, este un colaj de povești și poeme despre mare scrise de către șase autori români contemporani: Marius Chivu, Lavinica Mitu, Dan Alexe, Simona Goșu, Tudor Ganea și Nicoleta Dabija.

“Substratul comun al poveștilor este acel sentiment al vacanței pe litoral, pe care îl împărtășesc, deși nu-l conștientizează întotdeauna, și cei ce locuiesc în apropierea lui, și cei ce revin aici an de an sau măcar din când în când”, este descrierea spectacolului oferită de Teatrul Național “Mihai Eminescu” din Timișoara, unde a avut loc Gala. 

Spectacolul a devenit una din cele mai importante atracții ale teatrului de la premiera sa în octombrie 2022, cu numeroase reprezentații sold out de-a lungul lunilor. De asemenea, a fost important în realizarea primei ediții a proiectului “Autostrada spre Teatru”, în cadrul căruia mai mulți turiști din afara Constanței au vizitat unele din cele mai important obiective turistice și culturale ale orașului. 

De asemenea, amintim faptul că anul 2023 a fost unul istoric pentru TSC la gala premiilor Uniter. Teatrul a obținut în total 4 nominalizări, iar cea pentru categoria “Cel mai bun spectacol” a fost prima din istoria instituției.

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții: