Piața agroalimentară din Babadag va fi modernizată printr-un proiect de 3 milioane de lei

2018 debutează la Babadag cu etapele legale pentru realizarea unui nou proiect care va consta în modernizarea pieței agroalimentare din oraș

Astfel, după ce oferta de construcție a fost lansată, au fost deschise propunerile celor doi licitatori, urmând ca societatea câștigătoare să fie anunțată în curând, astfel ca noua piață agroalimentară din centrul orașului să beneficieze de un ,,up-grade” considerabil la condițiile oferite comercianților și clienților.

Este vorba de un spațiu acoperit în totalitate, cu o suprafață de 1.138 mp, o înălțime de 5 m până la streașină, iar până la coamă de 8,25 m, cu lungime de 41 m și lățime de 30 m.

Valoarea proiectului se ridică la suma de 3 milioane de lei, din care 90% din finanțare este asigurată de Consiliul Județean Tulcea, iar 10% cofinanțare de la bugetul local.

Piața va fi amenajată cu spații atât pentru produse agroalimentare (20 de tarabe , dotate cu bazine compartimentate pentru spălarea legumelor și fructelor, 4 spații de vânzare: lapte – produse din lapte, pește, carne și produse de panificație, toate în suprafață de 400 mp) cât și spații comerciale mărfuri diverse (13 spații) ce vor fi puse la dispoziția celor care în acest moment funcționează în locuri improprii și nu vor mai beneficia de autorizații în momentul finalizării construcției. Sunt prevăzute spațiile necesare pentru toalete, dușuri, vestiare femei și separat bărbați, închiriat cântare, spații administrative (birouri, magazie depozitare materiale curățenie), căi de acces și aprovizionare, în număr de 4, parcare auto la exterior pentru comercianți și alta pentru cumpărători (în spatele pieței). Accesul persoanelor va fi facil către toate sectoarele. Construcția beneficiază de toate instalațiile pentru asigurarea unui microclimat civilizat în funcție de sezon (surse de căldură, aer condiționat).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.