“Parada Stradală”: Inițiativă cultural-artistică dedicată artei stradale, în premieră națională la Constanța

sursa foto: Facultatea de arte UOC

Proiectul “Parada Stradală”, va fi lansat în premieră națională luni, de la ora 14:00, la Constanța, în prezența maestrului Mihai Mălaimare, transmite Facultatea de Arte a Universității Ovidius din Constanța într-un comunicat de presă.

“Parada Stradală” este o continuare a Proiectului “Moșternierea”, de anul trecut, în decursul căreia a fost experimeantă tema “Statuii Vivante”, se mai arată în comunicatul citat.

“„Este o extraordinară temă de pedagogie teatrală, una care pune actorul în situații dintre cele mai neașteptate și îl solicită la maximum, atât în ceea ce privește abilitățile sale ludice, cât și în cele care țin de asumarea unor mijloace de expresie specifice. Realizarea sa solicită mai mult timp, mai multe antrenamente, iar plasarea sa în teritoriul exclusiv al artei actorului duce parada stradală în domeniul spectacolului teatral, al teatrului vorbit, intrând astfel în competiție cu orice alt tip de spectacol de interior”, a declarat Mihai Mălaimare.

Proiectul va presupunefolosirea unora dintre mecanismele și tehnicile specifice teatrului antic, în special teme specifice comediei, adaugă facultatea. Printre elementele principale care vor fi folosite în cadrul proiectului se numără imagini mari, costumele supradimensionate, instalații de dimensiuni considerabile, sisteme de sunet, amplificarea și generarea de curent alternativ și, poate, marionete uriașe, specifică Mihai Mălaimare.

Conform artistului, actorii vor avea la dispoziție mijloace de expresie precum dansul, cataligele, diverse instrumente de suflat, tehnica rostirii amplificate (cu lavalieră sau microfon), mânuirea de marionete și jonglerii.

Conferința de presă ce va avea loc la ora 14:00 este deschisă publicului.

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții:

Add a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.