Orașul Ovidiu va avea două parcuri de agrement

În data de 24.04.2018, primarul orașului Ovidiu a semnat contractul de finanţare Nr. 1897 pentru proiectul „Zona de relaxare și agrement în orașul Ovidiu”, Cod SMIS 113016, încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management pentru POR, proiect ce constă în realizarea a două parcuri de agrement în orașul Ovidiu.

Primul parc se află situat pe malul lacului Siutghiol, în vecinătatea insulei Ovidiu, cu o suprafață de 3742 mp și va face legătura între Debarcader și Parc Faleză Lac. Noul parc va avea un perete de escaladă pentru copii și adulți, un amfiteatru natural cu 6 gradene de odihnă și spații de circulație, plase de relaxare deasupra apei, mobilier urban, sistem de irigație, inclusiv stația de pompare realizată îngropat, sistem de iluminat, sistem de supraveghere video, dar și o zonă de panouri fotovoltaice care va asigura cantitatea de energie necesară consumurilor estimate pentru iluminat.

Al doilea parc se află pe terenul amplasat între cartierele Sat Vacanță și Ovidiu Sud, de la Drumul Național DN2A până la Lacul Siutghiol, pe o suprafață de 2832 mp și va cuprinde următoarele puncte de interes și funcțiuni:
– labirintul de vegetație, un loc de recreere pentru copii și adulți deopotrivă;
– spațiul de odihnă și relaxare, care cuprinde băncile și vegetația de ambianță care crează alveole și pergole de umbră pentru locurile de odihnă;
– peluză, realizată prin înierbare.
– mobilierul urban – bănci, coșuri de gunoi, cișmele/țâșnitori de apă potabilă;
– sistemul de irigație, inclusiv stația de pompare realizată îngropat;
– sistemul de iluminat și sistemul de supraveghere video.

Valoarea totală a proiectului este de 6.425.304,96 lei, iar valoarea cofinanțării eligibile a orașului Ovidiu este de 112.735,32 lei. Perioada de implementare a proiectului “Zona de relaxare și agrement în orașul Ovidiu” este până la data de 30 aprilie 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.