Ministrul secretar de stat Raed Arafat, prezent la Tulcea

info-sud-est-raed-arafatMinistrul secretar de stat Raed Arafat și inspectorul general al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Ovidiu Vasilică, au fost prezenți, marți, la Tulcea pentru operaționalizarea tehnicii de intervenție a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta“ Tulcea.

La evenimentele organizate în acest context au participat și președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, prefectul Marin Bădiță, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta“, Florin Bașcău, șefi ai instituțiilor din cadrul Ministerului de Interne.

După o scurtă întâlnire care a avut loc la sediul Prefecturii Tulcea, președintele Horia Teodorescu, prefectul Marin Bădiță, șeful ISU Delta Florin Bașcău și invitații de la București, ministrul Raed Arafat și inspectorul general Ovidiu Vasilică au plecat spre faleza municipiului, acolo unde au avut loc manifestări prilejuite de primirea, în luna martie a acestui an, a mai multor mijloace de intervenție urgență pe apă.

Este vorba despre o şalupa fluvială, tip RESCUE EAGLE 1, destinată acţiunilor de acordare a primului ajutor calificat (SMURD) și şase ambarcaţiuni de salvare în mediul acvatic (o ambarcaţiune de intervenţie şi salvare pentru scafandri –SAR, 3 ambarcaţiuni de intervenţie şi salvare cu chilă rigidă şi borduri moi – RIB, două ambarcaţiuni de salvare din aluminiu cu motor).

„Județul nostru are o amprentă deosebită, iar aici mă refer la Delta Dunării, zonă în care, în bună parte, accesul se face numai pe apă. Acesta este motivul pentru care investițiile în mijloacele navale de transport sunt esențiale pentru salvarea de vieți omenești, iar un element cheie este acela ca particularitatea județului nostru să fie corect înțeleasă de toți factorii de decizie“, a transmis președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

Ministrul secretar de stat Raed Arafat a insistat asupra importanței pe care o acordă acestei zone speciale ale României, Delta Dunării, și, în acest context, a adus în discuție și una dintre investițiile importante realizate pentru intervenția în caz de urgență – un elicopter medical, aproximând că, acum, se va putea interveni rapid și eficient în aproape 100% din situații.

Tot marți, după prezentarea ambarcațiunilor și după un exercițiu demonstrativ, oficialii au plecat spre Crișan, acolo unde, de acum încolo, va exista în permanență o șalupă de intervenție rapidă, cu ajutorul căreia va fi scurtat semnificativ timpul necesar pentru asigurarea asistenței medicale de urgență.

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții: