Ministerul Apărării Naționale a anunțat, luni, că fragmente dintr-o dronă rusească au fost găsite în apropierea localității Periprava, din județul Tulcea, urmând ca acestea să fie expertizate.
Forțe ale Ministerului Apărării Naționale au executat duminică, 8 septembrie, acțiuni de căutare ale unor eventuale fragmente de drone căzute în urma atacurilor, din noaptea anterioarǎ, efectuate de forțele ruse asupra unor obiective civile și de infrastructură portuară din Ucraina, în proximitatea frontierei cu România, se arată într-un comunicat al ministerului.
“Echipe din MApN, în cooperare cu specialiști din Serviciul Român de Informații și Ministerul Afacerilor Interne, au cercetat proximitatea localității Periprava, judetul Tulcea, de unde au ridicat fragmente ale unei drone de origine rusească, urmând ca acestea sa fie expertizate, conform procedurilor legale. În perioada următoare vor fi executate acțiuni de cercetare și în proximitatea localității Caraorman, unde a fost semnalată o altă posibilă zonă de impact. Menționăm cǎ, atât aria cercetată în apropierea localității Periprava, cât și posibila zonă de impact din proximitatea localității Caraorman se află în zone mlăștinoase, în afara localităților, nefiind afectate elemente de infrastructură”, a transmis MApN.
Context
Un mesaj RO-Alert a fost transmis, duminică, în jurul orei 03:00, în Constanța și Tulcea, despre posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian. Atunci, Ministerul Apărării a transmis că două aeronave F-16 au monitorizat situația și au observat o dronă care a intrat în spațiul României apoi a părăsit teritoriul spre Ucraina.
NATO condamnă încălcarea spaţiului aerian românesc de către Rusia, după incidentul cu dronele din noaptea de sâmbătă spre duminică, dar spune că nu sunt informaţii care să indice un atac intenţionat al Moscovei, relatează The Guardian.
- Citește și: NATO condamnă violarea teritoriului României de drona rusească, dar spune că nu a fost un atac intenționat
O analiză Info Sud-Est de la finalul anului 2022 arăta că sub 3% din români ar avea loc în adăposturile de protecție civilă în caz de nevoie, conform informațiilor colectate de la toate inspectoratele pentru situații de urgență din țară. De asemenea, conform datelor strânse de la primării, în medie, 4,8% din populația municipiilor-reședință din România ar avea loc în refugii. În Constanța și Tulcea în jur de 3-4% din populație ar găsi loc în adăposturile de protecție. Vezi analiza completă aici.
Ne bucurăm că ne citești!
Dacă vrei să ne și susții: