
Peste 200 de militari din batalioanele din Dej și Craiova, precum și un detașament de apărare antiaeriană din Republica Moldova au desfășurat exerciții de tragere, în perioada 1-10 noiembrie, la poligonul Capu Midia.
Contingentul din Republica Moldova a fost constituit în proporție de 70% din militari tineri, care au tras pentru prima dată cu tunul.
Tragerile militarilor, care se antrenează la Capu Midia, sunt urmărite din toate unghiurile de specialiști care calculează și apreciază dacă misiunea a fost îndeplinită, conform Școlii de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General de brigadă Ion Bungescu”.
“Eu mă aflu întotdeauna în spatele liniei de tragere, iar rolul meu este de a observa, prin mijloacele specifice, dacă militarii și-au atins obiectivul, mai precis de a se antrena, corecta și lovi ținta antiaeriană”, a declarat Gabriel Ciorbaru, subofițer specialist în cadrul formațiunii de observare a tragerilor din poligon.
Capu Midia, unde se antrenează artileriștii și rechetiștii, este singurul loc din țară unde se pot executa trageri antiaeriene.
- Recensământ: Municipiul Constanța a pierdut 20.000 de locuitori în ultimul deceniu/ Care sunt cele trei orașe unde populația a crescut (infografic) - 2 februarie 2023
- România, lăudată în Congresul SUA pentru sprijinul acordat Ucrainei la un an de la invazie - 1 februarie 2023
- Ordinul de prohibiție pentru pescuitul în Delta Dunării a fost publicat/ Sturionul, printre speciile de pești protejate pe tot parcursul anului - 30 ianuarie 2023