Marșul Centenar: unioniștii și-au instalat corturile în vama Albița, după ce le-a fost interzisă trecerea prin vama Ungheni (FOTO, VIDEO)

După ce unioniștilor care se îndreaptă spre Republica Moldova în Marșul Centenar le-a fost interzisă trecerea podului pe jos prin vama Ungheni, aceștia s-au mutat în vama Albița, unde și-au instalat mai multe zeci de corturi noaptea trecută.

„Autoritățile moldovene au cerut o delegație din trei persoane care să vină la jumătatea podului și să predea flacăra unirii celorlalți basarabeni care se aflau pe celălalt mal. După formarea delegației au zis că refuză ca cei trei să fie cetățeni moldoveni, ci doar români. Așa că întâlnirea nu a mai avut loc. S-a făcut o altă deplasare spre vama Albița, unde, la fel, autoritățile moldovene au refuzat să primească trecerea fie a cetățenilor „din UE”, fie a celor moldoveni, adică cetățenii lor. S-au instalat corturile în vama Albița unde sunt și la ora asta. Nici un semn până acum de la autoritățile moldovene”, a declarat pentru Info Sud-Est Marius Florian Vasile, coordonatorul județean al inițiativei naționale de strângere a unui milion de semnături pentru Unirea cu Basarabia.

Unioniștii nu au de gând să renunțe la inițiativa lor și sunt dispuși să rămână la graniță atât timp cât este nevoie, până li se va permite trecerea în Republica Moldova:

„Marșul Centenar trebuie parcurs pe jos de la Alba Iulia până la Chișinău și acest lucru nu se va schimba. Vom sta aici până ni se va permite accesul. Dacă la Ungheni să zicem că ar fi de înțeles, pentru că e punct de tranzit feroviar, la Albița sau alte puncte vamale nu au nicio scuză să ne interzică accesul. Sunt aici și primari dintre cei care au semnat declarațiile de unire de la începutul anului și nici lor nu li se permite trecerea”, a adăugat Marius Florian Vasile.

Marșul Centenarului a pornit pe 1 iulie din Alba Iulia și se va termina cu o manifestație stradală pro Unire pe 1 septembrie, la Chișinău.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.