Lucrări de modernizare a rețelei de apă potabilă din Faclia

Conductele de apă din satul Faclia, care aparține de comuna constănțeană Saligny, vor fi schimbate complet în perioada ce urmează. Lucrările de reabilitare a infrastructurii au fost demarate la începutul lunii august și sunt în desfășurare pe anumite porțiuni din localitate.

După ce conductele de apă potabilă vor fi înlocuite, va urma și asfaltarea străzilor respective. Proiectul este util pentru comunitate având în vedere că sistemul de alimentare cu apă din Faclia este vechi de jumătate de secol, iar conductele de apă se află într-un stadiu avansat de degradare.

O altă problemă cu care se confruntă locuitorii este colmatarea rețelei de apă din cauza căreia localnicii sunt obligați să se aprovizioneze de la fântânile din sat. Potrivit ziuaconstanta.ro, proiectul implică realizarea unei rețele de distribuție a apei prin intermediul unor conducte din PEHD, PE100, SDR17, PN10, iar noua rețea va începe din gospodăria de apă amplasată în nordul localității și va fi adiacentă străzilor Agricultorilor, Școlii și Bisericii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.