Locuințe construite cu sprijinul Habitat for Humanity, în Cumpăna

În localitatea constănțeană Cumpăna, administrația publică se pregătește să construiască noi locuințe pentru comunitate. Având în vedere că în ultimul deceniu comuna s-a dezvoltat foarte repede, iar natalitatea a înregistrat o creștere considerabilă primăria a fost pusă în fața provocării de a da curs rapid numărului mare de cereri de locuință.

Pentru moment, problema va fi rezolvată printr-un proiect derulat în parteneriat cu fundația Habitat for Humanity România – proiect care implică ridicarea unor locuințe care vor fi destinate celor care nu mai pot beneficia de programul derulat prin ANL, dar care nici nu au posibilitatea achiziționării unei locuințe la prețurile pieței. În total este vorba de 16 locuințe care vor fi distribuite conform unor criterii stabilite de Habitat for Humanity.

Unele dintre condiții sunt ca familiile să facă peste 1000 de ore de voluntariat și să nu aibă proprietăți, dar și să poată plăti o chirie simbolică. Totodată, Primăria Cumpăna, condusă de primarul Mariana Gâju, a obținut aprobare tot pentru patru dintre proiectele depuse spre finanțare. Valoarea totală a acestora este de 20 de milioane de lei. Două dintre acestea sunt deosebit de importante pentru îmbunătățirea infrastructurii din localitate și pentru dezvoltarea comunității.

Este vorba de extinderea rețelei de alimentare cu apă (L=2700 ml) și a rețelei de canalizare menajeră (L=6055 ml, conducte refulare = 985 ml și 3 stații de pompare) – un proiect care va costa aproximativ 5,5 milioane de lei. Un altul important este reabilitarea și modernizarea a 10 kilometri de străzi din comuna constănțeană, un proiect care ajunge la 6,4 milioane de lei.

Celelalte două proiecte aprobate pentru finanțare prin PNDL 2 sunt construcția unei creșe în valoare de 3 milioane de lei și construirea unei grădinițe cu program prelungit, o investiție care va costa aproape 5 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.