La Festivalul Iernii copiii învață cum să facă un coșulet împletit, în fiecare marți

La Festivalul Iernii 2019, deschis în Țara Piticilor din Parcul Tăbăcărie, în perioada 6 decembrie-12 ianuarie, copiii au parte de provocări zilnice. Cele patru ateliere ale lui Moș Crăciun – Atelierul de Artă, Căsuța cu Basme Românești, Căsuța lui Moș Crăciun și Atelierul de Magie – sunt deschise de luni până joi, în intervalul orar 16.00-20.00 și de vineri până duminică, între orele 12.00-20.00.

La Atelierul de Artă, în fiecare zi a săptămânii copiii își pun la lucru îndemânarea și creativitatea.

În zilele de marți, ei sunt așteptați să realizeze coșulețe „împletite”. Pentru a le confecționa, cele două ajutoare ale lui Moș Crăciun, elfițele Anca și Alina, le pun la dispoziție cartoane colorate tăiate după dimensiuni precise, coli albe, dar și adeziv. Coșurile „împletite” din fâșii de carton colorat sunt ideale de așezat sub bradul de Crăciun sau de pus pe birou, pe post de suport pentru rechizite, de exemplu. Copiii creativi le pot găsi însă fel și fel de întrebuințări.

La Atelierul de Artă, situat în vecinătatea Atelierului lui Moș Crăciun, se mai organizează, în celelalte zile ale săptămânii: ateliere de pictură – lunea, ateliere de ghirlande – miercurea, ateliere de construit păpuși – joia, ateliere de confecționat globuri – vinerea, ateliere de confecționat clopoței – sâmbăta și ateliere de construit oameni de zăpadă – duminica.

Festivalul Iernii 2019 este organizat de Asociația Culturală pentru Tineret și Copii „Art Theatre“ și finanțat de Primăria Municipiului Constanța.

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții: