La Căsuța cu Basme Românești de la Festivalul Iernii copiii sunt încurajați să dialogheze

La Festivalul Iernii, ediția 2019, copiii sunt invitați să descopere basmele și poveștile românești. Acest lucru este posibil la unul dintre cele patru ateliere ale lui Moș Crăciun: Căsuța cu Basme Românești.

În acest cadru special, copiilor li se citesc povești și basme românești. La mare căutare sunt poveștile „istorisite” de Ion Creangă, celebrul autor al „Amintirilor din copilărie”: „Ursul păcălit de vulpe”, „Povestea porcului”, „Fata babei și fata moșneagului”, „Acul și barosul“ și multe altele.

Odată cu citirea poveștilor, copiilor li se transmite și dragostea pentru lectură. Mai mult, la Căsuța cu Basme Românești este încurajat și dialogul, astfel încât micii ascultători pot să-și exprime părerea despre povești sau pot spune ce cărți au mai citit ei.

Căsuța cu Basme Românești este deschisă de luni până joi, între orele 16.00-20.00 și de vineri până duminică, între orele 12.00-20.00. O sesiune de lectură începe la oră fixă și durează 50 de minute.

Festivalul Iernii 2019, organizat de Asociația Culturală pentru Tineret și Copii „Art Theatre“ și finanțat de Primăria Municipiului Constanța, se desfășoară în Țara Piticilor din Parcul Tăbăcărie, zilnic, în perioada 6 decembrie-12 ianuarie.

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții: