FOTOGALERIE În primul bloc din Galați reabilitat cu bani europeni plouă. Pentru a constata situația, Primăria a avut nevoie de două expertize

La Galați, primul bloc reabilitat cu fonduri europene se prezintă, la nici trei ani de la finalizarea lucrărilor, jalnic. Din cele 20 de apartamente aflate la ultimul nivel, în 11 plouă, iar la una dintre scările blocului, infiltrațiile au ajuns și la etajul inferior. Acoperișul e plin de fisuri și găuri, fațada anvelopată se cojește la cea mai mică atingere, iar la subsol, plăcile de polistiren montate la intradosul planșeului stau să cadă.

Așa arată, la mai puțin de trei ani de la finalizarea lucrărilor, blocul L de pe strada Lebedei nr. 3, primul imobil pentru care primăria municipiului Galați a obținut finanțare europeană în vederea creșterii performanțelor energetice. Au fost necesare două expertize pentru ca Primăria să admită evidența: lucrarea a fost realizată în bătaie de joc. Iar acum, cu toate că investiția are garanție, administrația locală tocmai a scos la licitație proiectarea și execuția lucrărilor de remediere a tuturor problemelor cu care proprietarii blocului se confruntă încă din vara anului 2016.

Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Galați a început o anchetă în urma înregistrării unei plângeri potrivit căreia o parte dintre lucrări au fost trecute la plată în ciuda faptului că n-au fost realizate, în vreme ce altele au fost executate, dar sunt de proastă calitate.

Citește tot articolul pe Viața Liberă Galați

Articol realizat pentru www.PressHub.ro/BaniEuropeni de Viața Liberă Galați în cadrul proiectului
“Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE.
Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.