Familiile cu venituri reduse din Cumpăna pot aplica pentru o locuință Habitat for Humanity până pe 30 mai

Habitat for Humanity România organizează a zecea ediție a evenimentului de construire accelerată și voluntariat BIG BUILD 2018 la Cumpăna, în județul Constanța. Între 1 și 5 octombrie 2018, organizația va construi 10 locuințe în 5 zile. Până pe 30 mai 2018, familiile cu venituri reduse din Cumpăna care locuiesc în condiții precare pot aplica pentru una dintre cele 10 case construite de Habitat for Humanity.

Aproape jumătate din populația lumii, peste 3 miliarde de oameni, trăiesc cu mai putin de 2,5 dolari pe zi. Peste 1,3 miliarde trăiesc în sărăcie extremă, cu mai puțin de 1,25 dolari pe zi. Locuirea precară reprezintă una dintre cele mai dure forme de excluziune socială. 1,6 miliarde de oameni locuiesc în zone concentrate de sărăcie sau în așezări informale, în locuințe cu pereți crăpați, fără uși și cu acoperișul deteriorat. În România, peste jumătate din populația țării locuiește în case supraaglomerate, fără acces la utilități de bază, construite din materiale improprii sau aflate într-un stadiu avansat de degradare.

Habitat for Humanity România, alături de partenerul strategic Kaufland România, marchează Ziua Mondială a Locuirii și atrage atenția asupra condițiilor dificile în care trăiesc 52% dintre români prin evenimentul de construire accelerată și voluntariat BIG BUILD, ajuns la a zecea ediție.

Familiile cu venituri mici din Cumpăna, jud, Constanța, pot aplica pentru o locuință Habitat for Humanity până pe 30 mai 2018:

Pentru cele 10 case din cadrul BIG BUILD, sunt eligibile:
1. Familii care au nevoie urgentă de o locuință decentă.
2. Familii cu venituri reduse și stabile. Familiile selectate vor plăti locuința la o valoare accesibilă, subvenționată cu 50%, în rate lunare, fără dobândă și fără profit, pe o perioadă de 20 de ani. Fondurile astfel colectate sunt direcționate către un fond rotitor – Fondul pentru Umanitate – utilizat doar pentru construirea altor locuințe.
3. Familii dispuse să voluntarieze 1.000 ore în proiectele Habitat for Humanity din Cumpăna.

Între 1 și 5 octombrie, Habitat for Humanity România va construi 10 locuințe în doar 5 zile pentru 10 familii cu venituri mici din comuna Cumpăna, județul Constanța. Peste 300 de voluntari vor promova misiunea Habitat for Humanity România și vor munci împreună cu familiile partener la ridicarea caselor. Pentru a maximiza impactul evenimentului, în septembrie organizația găzduiește la București a doua ediție a conferinței de advocacy Housing Forum, prin care își propune, alături de stakeholderii relevanți din domeniu, să pună pe agenda publică teme precum locuirea socială, locuirea informală, sărăcia energetică și eficiența energetică.

„La Habitat for Humanity credem cu tărie că dreptul la o locuință decentă ar trebui să se numere printre drepturile fundamentale ale oamenilor. De aceea, prin BIG BUILD 2018 continuăm să aducem în prim plan statisticile îngrijorătoare referitoare la locuire și să căutăm soluții alături de partenerii noștri și stakeholderii în domeniu. În plus, anul acesta vom construi, în doar 5 zile, 10 locuințe pentru 10 familii din comuna Cumpăna, care au nevoie urgentă de o casă decentă, alături de peste 300 de voluntari români și internaționali”, spune Roberto Pătrășcoiu, director național Habitat for Humanity România.

Noile locuințe vor fi amplasate lângă alte 16 case în sistem cvadruplex pe care Habitat for Humanity România le construiește în Cumpăna. Ridicarea primelor locuințe în comunitate a început în 2015, iar anul acesta patru familii se vor muta în primele lor case decente.

”Pentru Kaufland România, implicarea în evenimentul de construire accelerată și voluntariat BIG BUILD a devenit un obiectiv strategic și suntem partenerul de încredere, ce își oferă susținerea pe termen lung. Ne preocupă situația familiilor care nu au o locuință decentă și vrem să găsim soluții sustenabile împreună. Astfel, suntem parte în acest proiect care se concretizează într-un demers durabil și care lasă ceva bun în urmă, în folosul comunității”, declară Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România.

Anul trecut, Habitat for Humanity a construit la Bacău, în sistem accelerat, 36 de locuințe, împreună cu 700 de voluntari internaționali și din companiile românești. În 2015, organizația a ajutat 8 familii să aibă o locuință decentă.

Pentru detalii complete despre dosar și procesul de selecție, familiile interesate pot contacta biroul Habitat for Humanity Cumpăna:

Strada Alexandru Alimănișteanu, nr. 71, Cumpăna, Constanța
Persoană de contact: Mihaela Popa 0787.610.840, [email protected]

Parteneri BIG BUILD 2018
Au răspuns apelului Habitat for Humanity România și au donat cu generozitate bani sau materiale de construcție: Kaufland România (partener strategic), Dedeman, (partener principal), Bosch, Wienerberger, Tondach, Ursa, Siniat, A.C.E.E.A, Primăra Comunei Cumpăna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.