Elevii și preșcolarii din Babadag au început școala în clădiri reabilitate și cu noi spații de joacă

Copiii din Babadag au început școala în unități de învățământ pregătite pentru noul an școlar.

Administrația locală a finalizat, în acest an, lucrările la clădirea grădiniței din cartierul Veterani, acum un loc modern care oferă cele mai bune condiții pentru cei mici. Clădirea a fost dotată cu o centrală termică proprie, pe peleți, vechile sobe de teracotă devenind amintire, a fost realizată anveloparea termică a imobilului și tencuiala exterioară, plus amenajarea unui loc de joacă, cu leagăne, tobogane și alte instalații, loc acoperit cu covor cauciucat special pentru astfel de activități. Alături de celelalte lucrări realizate anii anteriori, în special la interiorul clădirii, lucrările de anul acesta au încheiat total procesul de reamenajare a acestei grădinițe și aducerea ei la standarde moderne.

În ceea ce privește locurile de joacă, au mai fost amenajate două astfel de spații, unul la grădinița de la liceu și unul la cea cu program prelungit, ambele fiind lucrări noi și după norme bine stabilite, care oferă siguranța necesară copiilor.

Și curtea interioară a liceului din oraș a fost reabilitată cu un strat nou de asfalt, chiar cu o săptămână înaintea începerii anului școlar.

Deasemeni, la liceu este gata și spațiul pentru cabinetul medical, un sediu care are camere dedicate cadrelor medicale, medic și asistent, sală de consultație, izolator, sală de așteptare, grup sanitar.

Rămâne acum în sarcina DJS Tulcea și a ISJ Tulcea asigurarea mobilierului și a cadrelor medicale necesare funcționării cabinetului care îi are în grijă și pe cei mici de la grădinița liceului.

Tot în acest an au fost realizate lucrări de modernizare la clădirea care adăpostește Clubul Elevilor și atelierele școală ale liceului din Babadag, lucrări care au vizat reabilitarea exterioară și cea periodică la interioare. Finanțarea a fost asigurată prin participarea Inspectoratului Școlar Județean Tulcea.