Cursa Dunării Călărășene – competiție de șosea și mountainbike pe malul Dunării

cursa-dunarii-calarasene_afis-evenimentÎn primul weekend din octombrie, la Călărași va fi sărbătoare.

În 1-2 octombrie, la Călăraşi, se va desfășura cea de-a treia ediție Cursa Dunării Călărășene, competiție dedicată tuturor celor care iubesc provocările, adrenalina, dar mai ales mersul pe două roți. Orașul de la malul Dunării va fi luat cu asalt de pasionații de ciclism și concursuri offroad din toate colțurile țării.

Cursa de şosea este ultima etapă din Road Grand Tour, cea mai importantă competiţie de şosea din România, inițiată de Alex Ciocan. De asemenea, evenimentul va găzdui și cea de-a doua ediţie a Campionatului Naţional de Tandemuri. Anul trecut au participat 11 echipaje, anul acesta sunt așteptate peste 15 echipe la start. Cursa de MTB și cursa prichindeilor se va desfășura pe un traseu mirific, pe Insula Mare a Ialomiței, înconjurați de Dunăre.

Fondul de premii generos – 5000 euro, probele accesibile atât pentru amatori cât și pentru profesioniști, decorul natural superb sunt doar câteva din motivele pentru care ar trebui să vă înscrieți la eveniment.

La Cursa Dunării, participanții pot alege una sau mai multe dintre cele 4 probe, în funcție de gusturi (soșea/offroad) și de vârstă (probe pentru prichindei, prichindei mai mari și oameni mari).

În ziua 1, (sâmbătă, 1 octombrie), iubitorii asfaltului și ai vitezei – juniori și seniori, fete și băieți – se vor întrece în Ofensiva asfaltului – cursă de soșea, clasica de 72km, ultima etapa din Road Grand Tour.

Toți cei care doresc să pedaleze în tandem se pot înscrie la Campionatul Național de Tandemuri, a doua ediție. Va fi o competiție organizată în parteneriat cu Asociația Tandem, iar traseul este identic cu cel de la clasica de 72km.

În ziua 2, (duminică, 2 octombrie), pasionații de mountainbike sunt așteptați la Asaltul insulei, o cursă offroad unică în România: începe cu traversarea Dunării (Braţul Borcea) cu barca, având startul și finish-ul pe Plaja Mare din Călărași. Traseul este cu totul deosebit și are o lungime de aproximativ 50km (+/-, funcție de cotele apelor Dunării), plat, cu nisip fin, drumuri de căruță și poteci prin păduri.

La Cursa Dunării Călărășene va avea și o intrecere a prichindeilor. Copiii de până în 7 ani care știu să meargă pe bicicletă sunt invitați de onoare.

Înscrierile sunt în plină desfășurare și se fac pe site-ul oficial – http://smartatletic.ro/cursadunarii/.

Programul celor două zile de concurs

Sâmbătă, 1 octombrie | Ofensiva asfaltului

Start comun Cursa de șosea – Road Grand Tour & Campionatul Național de Tandemuri
• 9:00-10:30 Preluarea kiturilor de concurs, Esplanda Consiliului Județean Călărași (vis-a-vis de Hotel Călărași)
• 10:45 Sedința tehnică pe scurt
• 11:00 START cursă șosea & campionatul național de Tandemuri
• 12:45 Timp limita întoarcere Vlad Țepes check-point (km32.5)
• 15:00 Timp limită sosire Călărași / finish
• 15:30/15:45 Festivitatea de premiere
• 14:00-16:30 – Fish party

Duminică, 2 octombrie | Asaltul insulei

Cursa insulei și Cursa prichindeilor
• 9:00-10:30 Preluare de kituri – Plaja Mare, zona de start
• 9:00-10:45 Transfer participanți & biciclete cu barca, pe insulă – din parcul Central
• 10:45 Sedința tehnică pe scurt
• 11:00 START Cursa insulei
• 13:00 Timp limita check point km26
• 16:00 Timp limita Finish
• 16:00 Cursa prichindeilor
• 16:30 Festivitatea de premiere

Fiecare participant va primi și un kit de start ce cuprinde, printre altele: tricou, număr de concurs cu cip de cronometrare și medalia specială de finisher.

După cursă, concurenții se vor bucura de o porție de saramură de crap cu mămăliguţă și un masaj de refacere oferit de Gral Medical.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Călăraşi, prin Centrul Cultural Judeţean Călăraşi, cu sprijinul Smart Atletic Family. Printre partenerii acestei ediţii se regăsesc: Călăraşi Cycling Team, Road Grand Tour, Asociaţia Tandem, Federația Română de Ciclism, Gral Medical și Bellotto.

Fiți la curent cu noutățile despre Cursa Dunării Călărășene:
– site-ul oficial: smartatletic.ro/cursadunarii/
– evenimentul pe Facebook: facebook.com/events/298466353848386/

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții: