Amenajarea logistică a Spitalului Militar de Campanie de la Constanța a fost finalizată, la începutul acestei săptămâni, iar armata a început ridicarea campusului de carantinare aferent și dotarea centrului cu aparatură medicală.
Sistemul Medical Modular de Intervenție și Tratament (SMMIT), amenajat pe Stadionul “Portul” din Constanța, va avea o capacitate de 55 de paturi și un complex de triaj și carantinare aferent, cu 100 de paturi, la care se lucrează în acest moment.
Locotenent-colonelul Nicolae-Cătălin Boca, medicul militar care va coordona activitatea centrului de la Constanța, a declarat, miercuri, că sistemul medical modular va fi dotat și cu patru paturi de terapie intensivă, iar toate camerele unde sunt tratați pacienții vor avea presiune negativă:
“Sistemul a fost achiziționat de direcția medicală a Ministerului Apărării, din Olanda. Această facilitate este dotată cu un număr de 55 de paturi care vor fi destinate tratării pacienților cu cazuri ușoare și medii ale infecției cu virusul COVID-19. Luni s-a terminat ridicarea acestei facilități, iar de marți s-a început continuarea lucrărilor campusului adițional, care va fi destinat pentru carantinarea pacienților cu aceste cazuri de infecție. În această facilitate vor fi și un număr de patru paturi care vor fi destinate tratării cazurilor care se agravează, patru paturi de terapie intensivă”, a declarat locotenent-colonelul Nicolae-Cătălin Boca.
Acesta a precizat că există deja o parte din echipamentul medical necesar spitalului de campanie, dar că încă se fac achiziții pentru alte aparate necesare:
“O parte din aparatura medicală este aici. Avem șase ventilatoare și 20 de concentratoare de oxigen. De altfel spitalul este dotat și cu un sistem de presiune negativă. Spațiile în care vor fi cazați pacienții beneficiază de presiune negativă. În curând va sosi și un aparat de testare PCR și în continuare sunt desfășurate proceduri de achiziții pentru restul de aparatură și materiale sanitare”, a mai declarant locotenent-colonel Nicolae-Cătălin Boca.
În cadrul Sistemului Medical Modular de la Constanța vor lucra aproximativ 220-230 de persoane, atât cadre medicale cât și nemedicale. Aceștia sunt angajați ai Spitalului Militar din Constanța, Spitalului CFR, cât și personal de la Centrul de Medicină Navală Constanța.
Sistemul Medical Modular de Intervenție și Tratament de la Constanța este al doilea astfel de ansamblu amenajat în România, după Spitalul Militar de Campanie ROL II din București.









- A fost anunțat câștigătorul concursului de soluții pentru amenajarea plajelor din stațiunea Mamaia/ Premiu de peste 1,5 milioane de euro - 20 septembrie 2023
- Trafic de droguri la Tulcea: Șapte persoane, printre care un minor, arestate preventiv 30 de zile pentru că ar fi vândut cannabis inclusiv elevilor/ Cocaină găsită la percheziții - 14 septembrie 2023
- UPDATE Nou atac cu drone rusești asupra Ismailului/ A fost transmis mesaj RO- Alert pentru opt localități românești din Delta Dunării: „Adăpostiți-vă în beciuri sau adăposturi de protecție civilă” - 13 septembrie 2023
Nu faceti angajari