Cum arată locurile de joacă din Constanța cu o lună înaintea finalizării contractului de reamenajare 

A mai rămas doar o lună până când, conform contractelor semnate de Primăria Constanța, 25 de locuri de joacă din oraș ar trebui să fie date din nou spre folosință, după ce acestea vor fi fost reabilitate și reamenajate.

În 2017, între Primăria Constanța și Oficiul pentru Protecția Consumatorilor a izbucnit o dispută fără precedent pornind de la starea în care se află locurile de joacă din oraș. Episodul tensionat a fost mai degrabă o dispută a orgoliilor și s-a consumat mai mult la nivel declarativ, între cei doi șefi de instituție, Decebal Făgădău și Horia Constantinescu. Cel din urmă l-a chemat ”la raport” pe primarul Constanței ca să-i ceară socoteală pentru cum arată locurile de joacă, susținând că cele mai multe dintre acestea sunt periculoase pentru copii. Decebal Făgădău a refuzat să meargă la sediul OPC, Primăria a fost amendată, dar a câștigat în instanță, iar conflictul s-a stins odată cu demararea procedurilor de licitație pentru reabilitarea spațiilor de joacă pentru copii.  

În 31 august 2018, Primăria Constanța a semnat trei contracte pentru reamenajarea a 25 de locuri de joacă din municipiu. Contractul a fost câștigat de asocierea SC Mobitom SA – SC Loftrek SRL, de altfel singurul participant la licitație. Lucrarea a fost subcontractată către SC Indfloor Group SRL. Valoarea celor trei contracte este de 3.177.162 lei, adică aproximativ 700.000 de euro, fără TVA. Lucrările ar trebui să fie finalizate, conform contractului, în maximum 6 luni de la semnarea contractului, adică la 28 februarie 2019.

Cum arată locurile de joacă astăzi, cu doar o lună înainte de termenul în care acestea ar trebui să fie finalizate și date spre folosință? Vedeți în galeria foto de mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.