Centrul Multifuncțional Craiova, un alt mastodont construit pe bani europeni care înghite fonduri de la bugetul local

Centrul Multifuncțional Craiova, un alt mastodont ridicat cu fonduri europene, 14 milioane de euro mai exact, înghite fonduri consistente de la bugetul local al municipalității, după același model urmat de Centrul Expozițional Transfrontalier din același oraș sau edificiile similare din Călimănești și Iași, pe fondul costurilor ridicate de funcționare. Centrul Multifuncțional nu își poate asigura fondurile necesare funcționării doar din chiriile permanente și din spațiile închiriate pentru evenimente și expoziții, așa că Craiova scoate din buzunar peste 100.000 de lei, lunar, pentru întreținerea edificiului.

Cel mai mare centru de expoziții din Craiova, construit cu fonduri europene în perioada 2011-2014, supraviețuiește pe seama bugetului local, la cinci ani de când a fost dat în folosință.

Intitulat „Centrul Multifuncțional Craiova – Pavilion Central”, proiectul a fost finanțat în cadrul Programului Operațional Regional, Axa prioritară 4 – „Sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri regional și local”, Domeniul major de intervenție 4.1 – „Dezvoltarea durabilă”, cu 14 milioane de euro. Beneficiarul – Primăria Craiova – își propusese realizarea unui centru expozițional și de afaceri modern, „în conformitate cu standardele de calitate europeană”. Ar fi trebuit să găzduiască expoziții de amploare, multe dintre ele organizate la nivel de regiune sau chiar expoziții naționale.

Cu o suprafață totală de 12.600 metri pătrați, proiectul se concentrează pe pavilionul central, o clădire amplă de 27 de metri înălțime, pe patru niveluri. Forma circulară este dată de o cupolă imensă, cu diametrul de 80 de metri. Clădirea adăpostește spații de birouri, spații expoziționale, patru săli de conferințe, având la exterior spații expoziționale generoase și o zonă verde, amenajată de jur împrejurul clădirii.

Citește tot articolul pe Gazeta de Sud

Articol realizat pentru www.PressHub.ro/BaniEuropeni de Gazeta de Sud în cadrul proiectului
“Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE.
Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.